Crna hronika

OPERACIJA "GENERAL": TRAŽE ZVICERA, DELIĆA, LEONA DREŠAJA, VUKA VULEVIĆA...

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

U međunarodnoj operaciji sve vrijeme učestvovali su i službenici Sektora za borbu protiv kriminala, kojim rukovodi Lazar Šćepanović.

Izvor: Uprava policije

U velikoj međunarodnoj akciji policija traga i za Radojem Zvicerom, Ivanom Delićem, Leonom Drešajem i Vukom Vulevićem, zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koja je švercovala više od 2,5 tona kokaina, saznaju "Vijesti".

Jedan od vođa kriminalnog klana Drešaj iz Tuzi - Viktor Drešaj uhapšen je jutros u velikoj međunarodnoj operaciji "General" po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), saznaju "Vijesti".

Izvor "Vijesti" iz Tuzi naveo je da je Drešaj, nešto poslije deset časova, viđen sa lisicama na rukama u pratnji službenika Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO).

Izvor "Vijesti" naveo je da je SPO po nalogu SDT-a u Budvi uhapsio i Vukana Čokovića (61) koji je ranije imao ime Vinetu. U operaciji je uhapšen i Podgoričanin Vaso Ulić (64), a lisice na ruke stavljene su i njegovom sinu.

Među uhapšenima je i Podgoričanin Petar Miranović, Danilovgrađanin Veselin Paro Pavličić, kao i Marinko Prelević.

Viktor Drešaj i njegov brat Leon u dokumentu SOCTA - Procjena opasnosti od teškog i organizovanog kriminala zavedeni su kao vođe jakog kriminalnog klana iz Tuzi.