Crna hronika

U DANILOVGRADU UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA PRIJETNJE DAJKOVIĆU

Autor Milica Mrvaljević

Danilovgradska policija uhapsila je sugrađanina R. P. (25) koji se sumnjiči za ugrožavanje sigurnosti na štetu V. D, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Kako je saopšteno, sumnja se da je R. P. (25) sa svog profila na jednoj društvenoj mreži uputio V. D. riječi prijeteće i uvrjedljive sadržine.

"R.P. je po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici lišen slobode i on će istom biti priveden u zakonskom roku na dalju nadležnost", piše u saopštenju.

Iz Slobodne Crne Gore je juče saopšteno da je predsjednik te partije prijavio Upravi policije da je dobio prijetnje smrću nakon izjave da se spomenik Josipu Brozu Titu treba izmjestiti iz Podgorice.

"Dajković je u prijavi naveo da mu je izvjesni Radoica Peković uputio psovke uz prijetnje da Dajkovića i njegovu porodicu treba 'pobit' zbog pomenute inicijative. Prema našim saznanjima Radoica Peković je pripadnik danilovgradske policije. Najzad, smatrali smo da je atmosfera linča i progona zbog drugačijeg mišljenja prošlost, ali smo se nažalost prevarili", navodi se u saopštenju Slobodne Crne Gore.