Crna hronika

REAKCIJA POLICIJE! Pojačane mjere obezbjeđenja Mila Đukanovića

Autor Anđela Vukčević

Uprava policija se oglasila povodom skorašnjih događaja, predmet je formiran

Izvor: Predsjednik Crne Gore

"Pojedini mediji su objavili da je jednom mediju iz kancelarije bivšeg predsjednika Crne Gore saopšteno da je bivši predsjednik obavijestio crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat.
Uprava policije je u svom prethodnom obraćanju saopštila da bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i „određeni međunarodni zvaničnici iz obavještajne zajednice“ nisu upoznali Upravu policije Crne Gore „da organizovana kriminalna grupa iz jednesusjedne zemlje navodno planira da izvrši atentat, u sprezi sa bezbjednosnim službama jedne druge susjedne zemlje“.
S tim u vezi saopštavamo sljedeće:
Agencija za nacionalnu bezbjednost u periodu prije, za vrijeme i nakon medijske objaveostvarivala je međunarodnu saradnju u cilju provjera zaprimljene informacije.
Uprava policije o predmetnoj informaciji nije obaviještena po zaprimanju informacije, jer je ista bila u statusu provjere. Nakon medijske objave, u subotu 13. jula 2024. godine u popodnevnim časovima, Uprava policije je dobila odgovarajuću informaciju od strane Agencije. Pri čemu naglašavamo da se vjerodostojnost informacije i dalje provjerava od strane ANB.
Odmah po prijemu informacije preduzete su mjere i radnje iz nadležnosti policije uključujući i obavještavanje nadležnog tužilaštva, te je u odnosu na isto formiranpredmet.
U vezi naprijed navedenog, imajući u vidu ograničenja koja se odnose na zaštitu tajnih podataka, može se saopštiti da Policija, Tužilaštvo i Agencija za nacionalnu bezbjednost sinhronizovano preduzimaju dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti.
S tim u vezi, dok traje postupak utvrđivanja predmetnih činjenica i okolnosti, uključujući i njihovu vjerodostojnost, donesena je odluka da se iz preventivnih razloga pojačaju mjere obezbjeđenja bivšeg predsjednika Crne Gore u odnosu na koje u narednom
periodu nije bilo planirano dodatno smanjivanje njihovog obima, kako je to saopšteno odstrane pojedinih medija.", navodi se u saopštenju.