Crna hronika

VRHOVNI SUD PRODUŽIO PRITVOR KATNIĆU I LAZOVIĆU

Autor Vasilisa Grgurević

Lazoviću i Katniću je pritvor produžen zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

Bivšem Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i nekadašnjem visokom policijskom funkcioneru Zoranu Lazoviću produže je pritvor za još tri mjeseca. Tu odluku je donijelo Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Vesne Vučković kao predsjednice vijeća i sutkinja Marijane Pavićević i Ane Vuković kao članica vijeća.

“Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore za produženje pritvora protiv okrivljenih Z.L. i M.K. donijelo je Rješenje da se okrivljenima produži pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 14. oktobra 2024. godine”, navodi se u saopštenju Vrhovnog suda.

Lazoviću i Katniću je pritvor produžen zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije.

“Okrivljenima Z.L. i M.K. pritvor je određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 16. aprila 2024. godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 13. maja 2024. godine, tako da po Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 14. oktobra 2024.godine”, zaključuju u Vrhovnom sudu.