Crna hronika

ODGOĐENO SUĐENJE LJUBU MILOVIĆU I MARKU NOVAKOVIĆ

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Okrivljeni Novaković je osim stvaranja kriminalne organizacije optužen i za zloupotrebu službenog položaja.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Suđenja bivšim policajacima Ljubu Miloviću i Marku Novakoviću, optuženi za pripadništvo kriminalnom klanu danas je u Višem sudu u Podgorici odgođeno za 2. oktobar usljed zdravstvenog stanja jednog od advokata, pišu Vijesti.

Okrivljeni Novaković je osim stvaranja kriminalne organizacije optužen i za zloupotrebu službenog položaja.

Oni su optužnicom Specijalnog državnog tužilaštva optuženi i da su za račun kavačkog klana učestvovali u dva pokušaja ubistva 2020. godine, sada pokojnog, šefa škaljaraca Jovana Vukotića.

Novaković se tereti da je kao aktivni službenik Uprave policije – Odjeljenja bezbjednosti Kotor, zloupotrebom službenog položaja, dostavljao raspoloživa saznanja i informacije Uprave policije Ljubu Miloviću koji je te informacije dalje prosleđivao Radoju Zviceru čelniku kavačkog klana.

Okrivljeni Milović i Novaković se terete da su tokom 2020. godine dva puta učestvovali u pokušaju ubistva Vukotića, čije ubistvo je jednom spriječeno ispred Odjeljenja bezbjednosti Kotor - hapšenjem optuženog člana Zvicerove ekipe Petra Mujovića.

Sky komunikacije razotkrile su i da je ubistvo Vukotića planirano 31. jula 2020. u Baru, na sahrani njegovog kuma i vođe barske grupe Alana Kožara. Vukotić je tri dana prije sahrane Kožara izašao iz pritvora, nakon što je obustavljena istraga protiv njega i oslobođen optužbi za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Bio je plan da vođu škaljaraca ubiju 31. jula 2020. Godine, ali je propao jer Vukotić nije dolazio na sahranu već je, kako se navodi u optužnici, boravio u kući porodice Kožar.

Kotoranin Jovan Vukotić ubijen je 8. septembra 2022. godine u istanbulskom naselju Šišli. Vukotić, je stradao u oružanom napadu dvojice napadača na motoru, dok su njegova supruga, dijete i vozač preživjeli napad. Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je likvidaciju Vukotića organizovao Radoje Živković, preko svojih veza u Turskoj.