Crna hronika

NA AERODROMU TIVAT ODUZETI NEPRIJAVLJENI ROLEKS SATOVI VRIJEDNI 28 HILJADA EURA

Autor Anđela Vukčević

Prilikom pregleda jednog od kofera putnika, pronađena su dva skupocjena sata marke Rolex, koje putnik nije prijavio carinskom organu

Izvor: Youtube/Time & Crown/printscreen

Službenici Uprave carina oduzeli su na tivatskom aerodromu neprijavljene satove vrijedne oko 28 hiljada eura.

Iz Uprave carina su saopštili da su njihovi službenici neprijavljene satove otkrili u ponedjeljak, prilikom kontrole putnika na dolaznom terminalu Aerodroma Tivat.

"Prilikom pregleda jednog od kofera putnika, pronađena su dva skupocjena sata marke Rolex, koje putnik nije prijavio carinskom organu", navodi se u saopštenju.

Tim postupkom, kako su rekli iz Uprave carina, putnik je prekršio Carinski zakon i zbog toga mu je izrečena prekršajna kazna u iznosu od 500 eura.

Oni su kazali da je roba koja je bila predmet prekršaja, a čija se vrijednost procjenjuje na oko 28 hiljada eura, trajno oduzeta.

"Taj slučaj pokazuje posvećenost Uprave carina u sprečavanju svih carinskih prekršaja i zaštiti ekonomskih interesa naše zemlje", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave carina podsjetili su na obavezu prijavljivanja roba, dragocjenosti i sredstava plaćanja pri prelasku državne granice, kako bi se izbjegle neprijatnosti i prekršajne sankcije.