Crna hronika

BOŽOVIĆ I SPASOJEVIĆ OPTUŽENI DA SU DIO GRUPE KOJA JE PLANIRALA UBISTVA JOVANOVIĆA I VUKOTIĆA

Autor Vasilisa Grgurević Izvor Vijesti

Visokopozicionirani članovi zločinačkog kavačkog klana Igor Božović i Nikola Spasojević optuženi su da su dio kriminalne grupe koja je tokom 2020. godine sa ekipom Radoja Zvicera planirala likvidacije tadašnjeg vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Kurir/Dado Đilas/Instagram/Privatna Arhiva/Printscreen

Specijalno državno tužilaštvo sudu predalo optužnicu.

To su saopštili iz Specijalnog državnog tužilaštva, dodajući da su Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predali optužnicu protiv okrivljenih Božovića i Spasojevića.

"U izviđaju i istrazi su prikupljeni dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su okrivljeni postali pripadnici kriminalne organizacije koju su, u Crnoj Gori i na teritoriji drugih država Evrope, u 2020.godini, organizovali R.Z i M.V., a čiji pripadnici su postali: S.K., D.K., G.V., I.T., D.B., S.K., R.M., V.L., F.K., R.Ž., M.K., M.J., M.Č., V.V., D.R., S.J., G.S., B.B., B.P., S.D. i R.Ž. i druga nepoznata lica, između ostalog i sa ciljem vršenja krivičnih djela teško ubistvo u odnosu na oštećenog J.V., za vrijeme njegovog boravka u pritvoru, u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, i oštećenog J.J., u Kotoru, iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda, i na svirep i podmukao način. Prethodno je, protiv 23 identifikovana pripadnika kriminalne organizacije, Specijalno državno tužilaštvo, u januaru, julu i decembru prošle godine, pred Specijalnim odjeljenjem Višeg suda u Podgorici, podiglo tri optužnice, koje su potvrđene od strane suda i stupile su na pravnu snagu, a po kojima je potom određeno spajanje postupaka i vođenje jedinstvenog postupka, radi donošenja jedne presude", piše u saopštenju koje potpisuje portparol SDT-a, specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Pored Zvicera, optužnicom su obuhvaćeni: Milan Vujotić, Slobodan Kašćelan, Dragan Knežević, Goran Vukčević, Igor Terzić, Danilo Bakić, Stevan Kraljević, Radovan Mujović, Vladan Lučić, Filip Knežević, Ratko Živković, Milutin Knežević, Miloš Jovanović, Milutin Čotar, Vladimir Vučković, Dejan Rutović, Srđan Jurišević, Borko Bešović, Boris Pejović, Saša Dragojević, Radoje Živković.