Crna hronika

ODLOŽENO SUĐENJE DUŠKU KNEŽEVIĆU ZA 23. SEPTEMBAR

Autor Milica Mrvaljević Izvor Vijesti

Suđenje Dušku Kneževiću u predmetu Aerodromi odloženo je danas za 23. septembar.

Izvor: MONDO/L.Strugar

Sudija Nenad Vujanović prihvatio je predlog advokata Marka Ivanovića, koji je kazao da Knežević prima terapiju i da nijesu mogli da pripreme odbranu, pišu Vijesti.

Knežević je optužen da je sa direktorima njegove Atlas banke Markom Nikolićem i Dijanom Zečević navodno Aerodrome Crne Gore oštetio za tri miliona eura.

To je jedna od tri optužnice koje su podignute protiv njega u Crnoj Gori. Početkom 2020. godine, podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Kneževića u predmetu "Karbon" u kojem je navodno sa još četiri člana kriminalne grupe pričinio štetu kompaniji "Global Karbon" i pribavio protivpravnu korist od 1.942.000 eura.

Biznismen je optužen i za organizovanje kriminalne grupe u slučaju afere "Koverat", koja je obilježila 2019. godinu, ada je Knežević objavio snimak na kojem se vidi kako funkcioneru Demokratske partije socijalista (DPS) i bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću predaje, kako je tvrdio, 97.500 eura, kako Vijesti pišu.

Knežević tvrdi da su to pare za finansiranje izborne kampanje vlasti i da je to uradio u dogovoru sa liderom DPS-a i aktuelnim predsjednikom države, Milom Đukanovićem.

Knežević je izručen iz Velike Britanije u Crnu Goru 30. aprila, nakon čega mu je Viši sud potvrdio pritvor koji mu je ranije određen. Sredinom maja Apelacioni sud je kao neosnovane žalbe branilaca predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića protiv rješenja Višeg suda u Podgorici o određivanju pritvora.