Crna hronika

ZBOG ŠVERCA 743 kg KOKAINA PODNIJETA OPTUŽNICA PROTIV IGORA BOŽOVIĆA

Autor Vasilisa Grgurevic Izvor Vijesti

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podnijelo je optužnicu zbog šverca 743 kilograma kokaina protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe "kavački klan" Igora Božovića.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

SDT u decembru prošle godine predao optužnicu protiv Radoja Zvicera, Dragana Kneževića, Milana Vujotića i Slobodana Kašćelana za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, koja je potvrđena od strane suda.

Njega terete za stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u saučesništvu, kako pišu Vijesti.

Droga je otkrivena i oduzeta u avgustu 2020. godine, u holandskoj luci Roterdam.

"Prethodno je, zbog istog događaja, u decembru prošle godine, Specijalno državno tužilaštvo, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih R.Z., D.K., M.V. i S.K., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, koja je potvrđena od strane suda i stupila je na pravnu snagu. Zbog toga je, u podignutoj optužnici, predloženo da se spoje krivični postupci protiv okrivljenih, radi sprovođenja jedinstvenog postupka i donošenja jedne presude", saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Tom optužnicom u decembru prošle godine su obuhvaćeni Radoje Zvicer, Dragan Knežević, Milan Vujotić i Slobodan Kašćelan.