Crna hronika

"RUKO BRATSKA, TUGOVATI NEĆU, ZA JUNACIMA SE NE TUGUJE"! Porodica objavila 33 čitulje za dvojicu ubijenih škaljaraca

Izvor Kurir

Cetinjanin Dragan Roganović (36) bokser i pripadnik "škaljarskog klana" biće sahranjen danas na lokalnom groblju, dok će Petar Kaluđerović (20) koji je takođe, dignut u vazduh nakon jučerašnje eksplozije biće sutra ispraćen na vječni počinak.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vučkević

Pa da podsjetimo, profesionalni ubice čekale ispred teretane koja se nalazi u cetinjskom sportskom centru. Kada su se "škaljarci", kako su ih etiketirali iz crnogorske policije, pojavili ispred parkiranog blindiranog automobila ubice su aktivirale eksploziv koji se nalazio na drvetu u neposrednoj blizini. Tom prilikom povrijeđene su još tri osobe, policija i dalje traga za ubicama, koje još uvjek nisu identifikovane.

 Zašto? Imali smo planove, želje, snove... Zašto je danas prekinuto sve? Što reći Petru? Kako njemu objasniti da nema više svog heroja... Kako reći da tata neće doći... Kako nastaviti bez najveće ljubavi i podrške...Na tvojim krilima, Anđele naš. Volimo te zauvjek, šampione naš - piše u jednoj od čitulja koje potpisuje supruga ubijenog Dragana Roganovića.

Neka tvoja plemenita duša počiva u miru među anđelima. Ovo nije oproštaj, ovo je poslednji pozdrav tvom velikom duhu i velikoj snazi. Tuga se ne mjeri riječima ni vremenom koje prolazi već prazninom koja je ostala posle tebe - piše između ostalog u jednoj čitulji, dok potom slijedi: "Brate moj, veliki i iskreni moj prijatelju, ne mogu da vjerujem da si otišao na onaj svijet."

Čitulje ubijenim "škaljarcima" preplavile su novine, a jedna od njih za ubijenog boksera Roganovića glasi: "Bio si uz mene kad mi je najteže bilo i pokazao svoje veliko srce i dušu koju si imao. Vjerujem da ćeš tamo u vječnosti sresti moje najmilije i molim te čuvaj ih brate i budi uz njih, dok se svi ne sretnemo jednog dana. Počivaj u miru, moj dobri brate."

Najveći i najhrabriji moj kume, ne dozvoliše mi da odrastem uz tebe i da razumem tvoje savjete, čuvaćeš me kume sa neba, jer mi te prokleta sudbina uze, uvjek ću biti ponosan što si me ti krstio - ovu čitulju potpisao je kum Roganovića, a i bokserski klub Cetinje se oprostio do njega.

Ruko bratska, oličenje ljudskosti, hrabrosti, dobrote i poštenja. Tugovati neću jer se za junacima ne tuguje. Tvoj prerani odlazak će samo učvrstiti temelje svega što smo gradili, i dati mi snage da nastavim i krčim trnovit put. Brate moj, neću puno pričati jer smo se najbolje razumjeli kad smo ćutali, neka ovo bude još jedna tišina u kojoj je sve jasno...Počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju - piše u još jednoj čitulji koja je objavljena.

Za mladog Petra Kaluđerovića koji je ubijen tokom jučerašnje eksplozije, njegovi najbliži takođe su objavili više čitulja kako bi se poslednji put oprostili od njega.

Dobri Peki, prerano si nas napuštio, počivaj u miru. Prijateljstvo koje smrt ne prekida i tuga koju vrijeme ne liječi. Ponijela te ružna sudbina, meni ponijela druga, brata kojeg nisam imala. Tješi me nada da si sada na nekom boljem mjestu - pišu između ostalog u jednoj od čitulja.