Crna hronika

DUŠKO KNEŽEVIĆ: ŽIVKOVIĆ JE POLITIČKA PUDLICA MILA ĐUKANOVIĆA! Primjetan je strah oko formiranja nove partije Markovića

Autor Anđela Vukčević

Živković je u podužem elaboriranju najvažnijih tema u političkom životu Crne Gore, izrekao “presudu” Kneževiću prije početka sudskih procesa

Izvor: ATLAS GRUPA

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević reagovao je poslije prozivki na njegov račun novog predsjednika Demokratske partije socijalista Danijela Živkovića u emisiji “Načisto” na TV Vijesti, pošto je mimo običaja on ugostio autora Petra Komnenića u sjedištvu DPS-a.

Živković je u podužem elaboriranju najvažnijih tema u političkom životu Crne Gore, izrekao “presudu” Kneževiću prije početka sudskih procesa koje mu je, po nalogu tadašnje vlasti, iskonstruisao njihov slijepi poslušnik, tadašnji specijalni tužilac Milivoje Katnić koji je zbog sumnje da je pripadao kriminalnom klanu takođe pritvorenik u Spužu.

“Danijel Živković, kao novi predsjednik Demokratske partije socijalista, kod čijeg izbora nije bilo neizvjesnosti jer je njegov mentor naredio da članovi biraju jednog kandidata i, za svaki slučaj, nije imao protivkandidata, nema apsolutno nikakav autoritet u DPS-u. Mnogi Živkovića nazivaju političkom pudlicom Mila Đukanovića, a većina ljudi u Glavnom odboru DPS-a ga smatraju Milovim provincijskim potrčkom!

Glavni lider u DPS-u nije Živković, već trojka mladih političara koji ne žele da idu slijepo za Đukanovićem i njegovim krvavim rukama”, navodi u svom reagovanju Duško Knežević iz spuškog pritvora.
Junoša DPS-a, u preteranoj obavezi da brani “lik i djelo” bivšeg predsjednika države Mila Đukanovića, kome je oslobođeni narod u Crnoj Gori na svim izborima od 30. avgusta 2020. godina jasno stavio do znanja šta misli o njegovoj vladavini i radu partije koju je predvodio, na pominjanje afera “koverta”, “prvi milion” i “ničija kuća”, na kojima je insistirao voditelj Komnenić, obrušio se na Kneževića i , ne poštujući presumpciju nevinosti, proglasio ga unaprijed krivim za optužbe koje mu se stavljaju na teret, što je “argumentovao” činjenicom da je Duško Knežević 30. aprila izručen Crnoj Gori iz Velike Britanije.

“Istina je da ja ne bježim od suočenja sa optužbama koje mi je, po nalogu Mila Đukanovića, složio Milivoje Katnić. Kao što je nepobitna činjenica da Velika Britanija nije htjela ni da čuje za moje izručenje dok sa vlasti ne bude sišao Milo Đukanović i dok ne budu procesuirani glavni akteri iz policije i tužilaštva. Interpol je odlukom da, početkom avgusta 2020. godine, odbije sve tri potjernice, poslao “poklon” Đukanoviću pred parlamentarne izbore na kojima je DPS pretrpio težak
poraz”, podsjeća Duško Knežević. 

“Živković kaže da sam oštetio državu za 100.000 eura. Međutim, istina je sasvim drugačija, to će uskoro pokazati međunarodna arbitraža povodom našegodštetnog zahtjeva od 500.000 eura. Nadam se da će guvernerka Irena Radović izvršiti reviziju svega onoga što se dešavalo oko Atlas banke i IBM banke, i upoznati crnogorsku javnost ko je povukao novac iz obje banke”, dodaje Knežević.
Primjetan je, kaže, strah kod Danijela Živkovića i oko formiranja nove partije Duška Markovića…

“Očito se vidi strah kod Živkovića, ko će se prikloniti partiji Duška Markovića, i okodaljeg cijepanja DPS-a na Milovce i one koji ne žele da idu Đukanovićevim putem ida budu njegovi poslušnici."

“Živković je pokušao da me predstavi kao kriminalca, a on ne može o meni da sudi, jer u mojoj aktivnosti oko evroatlanskog puta Crne Gore nikad nisam imaopriliku da sretnem tog čovjeka na važnim sastancima na najvišem nivou oko strategije i nominacije za učlanjenje u NATO sa zapadnim partnerima. Vrlo sam ponosan što sam učestvovao u trasiranju evroatlanskog puta Crne Gore, i što sam na poziv Amerikanaca prisustvovao ceremoniji u Stejt Departmentu u Vašingtonu, povodom pristupanja Crne Gore NATO-u, čime je država i zvanično postala 29. članica Sjevernoatlantske alijanse. Dodijeljena mi je Nagrada za liderstvo Mediterana, priznanje za liderstvo Centra za transatlantske odnose Johns Hopkins Univerziteta u Vašingtonu, koju mi je uručio američki kongresmen Robert Aderholt.

Eto toliko od mene kao poruka za ambicioznog Živkovića, predsjednikaDPS-a bez autoriteta, koliko sam ja uradio za Crnu Goru, za međunarodnu afirmaciju i dovođenje velikih stranih investitora, ali to se njega nije ticalo jer on bio aparatčik u nekom opštinskom odboru DPS-a”, kaže se u saopštenju Duška Kneževića.