Crna hronika

ZA DVOJICU KOBNA BOMBA SA DRVETA

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Iz vrha Uprave policije, je nezvanično rečeno da su sva četvorica bili pripadnici zločinačke kriminalne grupe škaljarski klan.

Cetinje
Izvor: MONDO

Oprostiću ti dug ako ubiješ Roganovića - poručivali su kavčani jednom od svojih vojnika još prije nekoliko godina.

To je samo jedna od poruka razmijenjenih preko nekada zaštićene Skaj aplikacije, a u kojoj se tražila glava juče ubijenog boksera sa Cetinja Dragana Roganovića.

On je lišen života u eksploziji improvizovane naprave postavljene na drvetu ispred Sportskog centra u prijestonici, a potom i aktivirane oko 9 sati i 5 minuta, kada je sa sugrađaninom Petrom Kaluđerovićem, Tasom Jovanovićem i Mihajlom Borozanom ulazio u taj objekat.

I Kaluđerović je stradao u ekploziji, a teško su povrijeđeni Borozan i Jovanović, kojem su se ljekari juče borili za život.

Iz vrha Uprave policije, “Vijestima” je nezvanično rečeno da su sva četvorica bili pripadnici zločinačke kriminalne grupe škaljarski klan.

“Vijesti” nemaju informaciju u kojim sve pravcima ide istraga, ali jasno je da je jučerašnje dvostruko ubistvo nastavak rata crnogorskih narko-kartela - kavačkog i škaljarskog.

U tom sukobu i juče je povrijeđena slučajna prolaznica - starija Cetinjanka koja je prolazila ulicom u vrijeme eksplozije.

Sat nakon što je u prijestonici aktvirana ekplozivna naprava u kojoj su dvije osobe izgubile život, a tri teško povrijeđene, iz Uprave policije saopštili su da u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, preduzimaju intenzivne izviđajne mjere i radnje, a o čijem toku i ishodu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Iz Kliničkog centra Crne Gore saopšteno je da su u tu ustanovu primljene tri osobe povrijeđene u eksploziji na Cetinju.

“Pacijenti su primljeni sa teškim povredama donjih ekstremiteta, stomaka, vrata, grudnog koša i male karlice. Svi pacijenti su pod budnom pažnjom timova KCCG. Shodno Zakonu o pravima pacijenata, bliže detalje ne možemo saopštiti”, navodi se u saopštenju.

Doktor cetinjske Bolnice “Danilo I” Predrag Milošević ranije juče novinarima je rekao da je Jovanović teško povrijeđen i da mu se ljekari bore za život.

On je objasnio da je u eksploziji povrijeđeno šest osoba, od čega je troje dovedeno na hirurgiju cetinjske bolnice.

Istakao je da su pokušali da reanimiraju Roganovića:

“Pokušali smo da ga vratimo u život, ali nijesmo uspjeli”.