Crna hronika

U KLINIČKOM CENTRU ZBRINUTO TROJE POVRIJEĐENIH NA CETINJU

Autor Vasilisa Grgurevic Izvor Vijesti

Tri pacijenta koja su primljena u Klinički centar, nakon eksplozije bombe na Cetinju, efikasno su zbrinuta i trenutno su van životne opasnosti, saopštila je ta ustanova.

Izvor: MONDO/Draga Ivanović

"Pacijenti su primljeni sa teškim povredama donjih ekstremiteta, stomaka, vrata, grudnog koša i male karlice. Svi pacijenti su pod budnom pažnjom timova KCCG", saopštila je ta ustanova

Doktor cetinjske Bolnice "Danilo I" Predrag Milošević ranije danas je novinarima rekao da je Cetinjanin Taso Jovanović teško povrijeđen i da mu se ljekari bore za život.

Dvije povrijeđene osobe su stabilno i stigle su u Klinički centar na dalje preglede, naveo je tada Milošević.

Kako je rekao, u eksploziji auto-bombe jutros na Cetinju povrijeđeno je šest osoba, od čega je troje dovedeno na hirurgiju.

Draganu Roganoviću, jednom od stradalih, je ukazana reanimacija. “Pokušali smo da ga vratimo u život, ali nijesmo uspjeli”, istakao je Milošević, kako je prenio Media Biro.

Jednom pacijentu su povrijeđeni vrat, noge i abdomen. Druga pacijentkinja je, prema njegovim riječima, žena od šezdesetak godina, koja se slučajno tu našla, a šrapnel ju je pogodio u glavu i ramena.

Dvije osobe su poginule jutros na Cetinju, nakon što je aktivirana eksplozivna naprava nedaleko od tamošnjeg Sportskog centra.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", stradali su pripadnici kriminalnog škaljarskog klana Petar Kaluđerović i Dragan Roganović.

Vijesti saznaju da su među povrijeđenima Cetinjanin Taso Jovanović i Mihajlo Borozan.

Prema operativnim policijskim podacima, i dvojica povrijeđenih pripadnici su organizovane kriminalne grupe škaljrski klan.