Crna hronika

ZA KATNIĆA PITALI ŠEFICU KLINIKE

Autori TV Vijesti Marija Milošević

Gligorović Barhanović saslušana je na sve okolnosti liječenja i medicinskog tretmana Katnića, a policija je uzela i kompletnu medicinsku dokumentaciju nekadašnjeg GST-a.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) sinoć su uzeli izjavu od izvršne direktorice privatne zdravstvene ustanove “Moj Lab” dr Najdane Gligorović Barhanović​, a u vezi liječenja i operativnog zahvata pritvorenog bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji se danima bolnički liječi u toj klinici.

Katnić je prošlog petka primljen i operisan u privatnoj poliklinici “Moj Lab”, a nakon rutinskog operativnog zahvata on se i dalje nalazi na bolničkom tretmanu u jedenoj od najsavremenijih privatnih bolnica u crnogorskom zdravstvenom sistemu.

Njegov advokat Marjan Marković juče je saopštio medijima da je “Katnić u klinici zadržan zbog bolova”.

Bivši GST štrajkuje glađu od 14. aprila kada je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj.

U prostorijama SPO juče popodne saslušana je i načelnica zdravstvene službe Uprave za izvršenje krivičnih sankcija dr Vesna Lakušić, koja je pozvana da izjavu oko načina liječenje i tretmana pritvorenih osoba, koje se trenutno nalaze na bolničkom liječenju.

“Vijesti” saznaju da je planirano da se u sjedištu SPO-a danas sasluša nekoliko ljekara Kliničkog centra Crne Gore, a u sklopu opsežne istrage da li postoje zloupotrebe na relaciji UIKS-a i ljekara ovog zdravstvenog sistema oko tretmana pritvorenog bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, koji se od 20. maja bolnički liječi u KCCG-u.

U sklopu istrage biće saslušani pojedini ljekari Kliničkog centra, direktori nekih klinika, ali i članovi konzilijuma, čija imena su često u medicinskoj dokumentaciji pritvorenika, a koji su bili ili su trenutno na bolničkom liječenju. Policijsko interesovanje uslijedilo je nakon što je optuženi Veljović prošle sedmice prebačen na liječenje u Kliniku za neurologiju Kliničkog centra, gdje mu je dodijeljen i poseban bolnički apartman, kako pišu Vijesti.

Policija je pokrenula opsežnu istragu u okviru koje utvrđuje da li u sistemu Kliničkog centra i UIKS-a i privatne klinike ‘Moj Lab’ postoje zloupotrebe u radu pojedinih ljekara”...

Činjenica da se Veljović liječi na klinici, koja nije zadužena za tretman njegovog hroničnog oboljenja, bile su dodatni alarm da moguće nekadašnji šef policije ne bi trebalo i dalje da bude bolnički zbrinut.

Direktor Kliničkog centra Aleksandar Radović dao je u ponedjeljak izjavu u SPO, a u odgovoru “Vijestima” iz KCCG su naveli da je odvajanje pritvorenika i zatvorenika - praksa, ne zbog njihovog, već zbog komfora ostalih pacijenata.