Crna hronika

NA AERODROMU TIVAT UHAPŠEN MUŠKARAC KOJI JE U RUČNOM PRTLJAGU NOSIO PIŠTOLJ

Državljanin Crne Gore i Hrvatske L.M. (45) uhapšen je prije dva dana na Aerodromu Tivat nakon što je u njegovom ručnom prtljagu pronađen pištolj.

Izvor: MUP Crne Gore

Iz Uprave policije saopštili su da su službenici Stanice granične policije Tivat, preduzimajući intenzivne mjere i radnje u cilju sprječavanja vršenja svih oblika prekograničnog kriminala, 10. juna na Aerodromu , kontrolisali a potom uhapsili jednu osobu zbog nošenja vatrenog oružja.

"Naime, u jednom od terminala, prilikom kontrole od strane operatera na kontrolnom punktu za kontradiverzioni pregled putnika i ručnog prtljaga, kod lica L.M. (45) državljanina Crne Gore i Hrvatske, u ručnom prtljagu je pronađeno vatreno oružje - pištolj, nepoznate marke, bez serijskog broja, sa jednim metkom u cijevi i okvirom sa 6 (šest) komada municije nepoznatog kalibra", navodi se u saopštenju.

Protiv L.M. je podnijeta krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, i on je sproveden dežurnom tužiocu na dalju nadležnost.