Crna hronika

PRETRES STANOVA JOKOVIĆA I HAPŠENJE LJEŠKOVIĆA: Zaplijenjen kokain, djelovi oružja

Autor Milica Mrvaljević

Policija je juče tokom pretresa stana i drugih prostorija bezbjednosno interesantnog lica Željka Jokovića oduzela praškastu materiju za koju se sumnja da je kokain, djelove vatrenog oružja i vozilo.

Izvor: MONDO/ Ilustracija

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti 'Zapad' – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su 4. juna, u saradnji sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala, preduzimajući intenzivne mjere i radnje na terenu, locirali i lišili slobode lice R.LJ.(42), koji je 25. aprila samovoljno napustio prostorije ustanove u kojoj se nalazio. Postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ž.J.(31) iz Nikšića u kojima je pored imenovanog pronađeno i lice R.LJ. Takođe, prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto vozilo visoke klase, manja količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain, kao i djelovi vatrenog oružja, koji će biti predmet daljeg vještačenja", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je sa događajem upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću po čijem je nalogu Lješković uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, dok će protiv Jokovića biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.