Crna hronika

OSUMNJIČEN BIVŠI SLUŽBENIK MUP-a DA JE IZDAO DOZVOLU ZA NOŠENJE ORUŽJA OPERATIVNO INTERESANTNOJ OSOBI

Autor Marija Milošević Izvor CdM

„Policija je došla do saznanja da operativno interesantno lice J.S. posjeduje izdatu dozvolu za držanje i nošenje oružja i to za Češku Zbrojevku, kalibra 9 mm, o kojoj u policiji s ne postoje podaci“, istakli su iz Uprave policije.

Izvor: MONDO/Gordana Šćepanović

Službenici budvanske policije su od Ministarstva unutrašnjih poslova – Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance u Budvi, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, pribavili originalne spise predmeta formiranog na osnovu zahtjeva za odobrenje za nabavku oružja, koje je podnio J.S., u prilogu kojeg se nalazilo uvjerenje da je član streljačkog kluba, da se protiv njega ne vodi prekršajni i krivični postupak, uplatnica kao i ljekarsko uvjerenje.

„Nakon izvršenih niza provjera, sa kojima je upoznat postupajući tužilac, po nalogu istog podnijeta je krivična prijava protiv B.B. iz Budve zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja. On je, kako se sumnja, kao službenik pomenute Filijale, iskorišćavanjem svog službenom položaja, odnosno nevršeći svoju službenu dužnost, da prilikom postupanja po zahtjevu J.S. za pribavijanje dozvole za nabavku oružja, nije izvršio provjeru osuđivanosti, odnosno terensku provjeru, i na taj način izdao dozvolu J.S., koji nije ispunjavao uslove za dobijanje dozvole“, zaključili su u Upravi policije, prenosi CdM.