Crna hronika

KOPRIVICA: GRANIČNI POLICAJCI UHAPŠENI U OB BERANE ZBOG SUMNJE DA SU PRIMILI MITO

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Koprivica je na konferenciji pojasnio da je ponuđeni mito bio novac.

Izvor: MONDO

U prostorijama Odjeljenja bezbjednosti (OB) Berane danas su uhapšeni granični policajci K. E. i D. D. zbog sumnje da su 25. aprila 2024. na Graničnom prelazu (GP) Dračenovac počinili krivično djelo primanje mita, kazao je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Petar Koprivica.

"Primili su mito kako ne bi izvršili službeni radnju koju su morali izvršiti. Oni su sprovedeni u Više državno tužilaštvo (VDT) Bijelo Polje. Građanin Ć. I. je počinio krivično djelo davanje mita. Protiv njega je podnijeta krivična prijava", kazao je Koprivica na konferenciji za medije.

Ranije je objavljeno da su službenici kriminalističke policije uhapsili dvojicu graničnih policajaca zbog sumnje da su uzimali mito.

Koprivica je na konferenciji pojasnio da je ponuđeni mito bio novac.

Na pitanje da li zna da li su ove osobe povezane sa prethodnim hapšenjima grnaicnih policajaca kazao je da "ova lica nisu povezana sa događajem na Božaju".

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Podgorica 23. aprila je uhapšeno osam službenika granične policije na prelazu Božaj za koje se vjeruje da su uzimali mito kako bi propuštali strance, prenose Vijesti.

Koprivica je na konferenciji rekao da nema saznjanja šta je Ć. I. prevozio u vozilu, te zašto je ponudio mito.

Možda ce vas zanimati