Crna hronika

SPO DOZVOLIO MIJAJLOVIĆU DA POSJETI MAJKU

Autor Anđela Vukčević Izvor CdM

Prethodno SPO nije Mijajloviću dozvolo da posjeti majku u stanu u Master kvartu jer su,u tom ulazu nekoliko sati čekali nalog kako bi mogli da pretresu dva stana koja nijesu useljena.

Izvor: printscreen/RTCG/youtube

Podgoričkom bznismenu Aleksandru Mijajloviću pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja SPO danas su tek nakon intervencije njegovog advokata Zorana Piperovića dozvolili da posjeti majku u Master kvartu u Podgorici. Tu informaciju je CdM-u potvrdio advokat Piperović.

Prethodno SPO nije Mijajloviću dozvolo da posjeti majku u stanu u Master kvartu jer su, kako je objavila Pobjeda, u tom ulazu nekoliko sati čekali nalog kako bi mogli da pretresu dva stana koja nijesu useljena, a da bi provjerili troškove za namještaj koji je platila kompanija Bemaks, piše CdM.

“SPO je rekao da po nalogu specijalnog tužioca Miloša Šoškića Mijajlović ne može da posjeti majku. Potom sam zahtijevao da razgovaram sa tužioce Šoškićem. Pripadnici SPO-a su nakon pet minuta to omogućili i obavio sam razgovor sa tužiocem Šoškićem koji je nakon toga dozvolio da Mijajlović posjeti majku. Jedan službenik SPO-a je pratio Mijajlovića do ulaza stana u kome njegova majka stanuje. Nevjerovatno”, kazao je Piperović za CdM.

Mediji su objavili da se službenici SPO-a od 12 sati u tom ulazu.

“Specijalno policijsko odjeljenje, u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku, preduzima mjere i radnje kojima prikuplja obavještenja i dokaze radi utvrđivanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo iz stvarne nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva”, kazao je CdM-u specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.