Crna hronika

SPO KONTROLIŠE POSLOVE PETROVIĆA SA BEMAKSOM I MASTER INŽENJERINGOM

Autor Anđela Vukčević Izvor Antena M

Za sada je nejasno da li SPO kontroliše poslove arhitekte Petrovića sa svim njegovim klijentima u Crnoj Gori ili samo sa kompanijama Bemaks i Master inženjering

Izvor: MONDO

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja ušli su jutros u kompanije Bemaks i Master inženjering kako bi pregledali dokumentaciju koja se odnosi na njihovo poslovanje sa beogradskim arhitektom Aleksandrom Petrovićem, saznaje M portal.

Prema saznanjima tog medija, pravnim zastupnicima dvije kompanije pripadnici SPO su saopštili da kontrolišu dokumentaciju "po usmenom nalogu specijalnog tužioca Miloša Šoškića", ali su nakon komunikacije advokata sa Šoškićem i njegovog negiranja da je izdao bilo kakav usmeni ili pismeni nalog, policajci kazali da to nijesu rekli.

Za sada je nejasno da li SPO kontroliše poslove arhitekte Petrovića sa svim njegovim klijentima u Crnoj Gori ili samo sa kompanijama Bemaks i Master inženjering.

Podsjetimo, protekle sedmice pripadnici SPO su Aleksandra Petrovića bez ikakvog naloga, na aerodromu Podgorica prije leta za Beograd, praktično lišili slobode zbog ispitivanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, o čemu je M portal već pisao.

Njemu je prvo rečeno da će procedura biti brzo završena, ali je zadržan prvo u hotelskoj sobi uz policijsku pratnju, a potom odveden u prostorije SPO i u SDT na saslušanje, pri čemu su mu oduzeti telefon i laptop, opet bez ikakvog pisanog naloga. U prostorije SPO i SDT Petrović je odveden službenim automobilom SPO, piše Antena M.

Petrovića su saslušavali tužioci Miloš Šoškić i Miroslav Turković, prvi u okviru istrage protiv bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića, a drugi u okviru istrage koja se vodi protiv biznismena Aleksandra Mijajlovića.

Pripadnike Specijalnog policijskog odjeljenja zanimalo je da li su arhitektu za uređenje enterijera angažovali Lazović, Mijajlović i kompanija Bemax. Nakon što im je odgovorio da Bemax jeste, ali ne i Mijajlović i Lazović, te da mu je najveći klijent u Crnoj Gori vlasnik kompanije „Voli“ Dragan Bokan, službenici su mu odgovorili da ih to ne zanima.

Njih je takođe zanimalo da li Petrović poznaje bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i kako ga je upoznao, na što im je odgovorio da ga je sa Đukanovićem davno upoznao njegov pokojni otac, takođe poznati arhitekta Zoran Petrović.

Istražitelji su se interesovali i za to da li arhitekta zna ko je vlasnik jednog stambenog objekta u Podgorici, a na arhitektin odgovor da je to, koliko je njemu poznato, biznismen Vlado Ivanović, što je istražitelje vjerovatno najviše iznerviralo, pa su Petroviću odgovorili ironičnim smijehom, piše Antena M.

Kada je konačno završeno ispitivanje i praktično lišavanje slobode bez naloga, dok su pripadnici SPO vraćali Petrovića u podgorički hotel gdje je trebalo da boravi do narednog leta za Beograd, jedan od pripadnika SPO je Petroviću kazao „Evo ti ih pajtosi“, jer je kroz prozor automobila na ulici uočio biznismene Ranka Ubovića, Aleksandra Mijajlovića, Vlada Ivanovića i advokata Zorana Piperovića.