Crna hronika

BERANE: SUSPENDOVAN ČUVAR ŠUMA

Autor Anđela Vukčević

VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković suspendovao je danas Milonju Golubovića, čuvara šuma u Područnoj jedinici Berane, do okončanja disciplinskog postupka za težu povredu službene dužnosti.

Izvor: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

Naime, kao što je javnost već upoznata, juče je u opštini Berane, u Gazdinskoj jedinici „Jelovica“ sprovedena uspješna akcija zaplijene bespravno posječene građe. Međutim, dok je VD direktora organizovao zaplijenu bespravne građe u odjeljenju 12 u Jelovici i njenolagerisanje na sigurnu lokaciju, zahvaljujući tajno postavljenim kamerama na drugoj lokaciji
otkriveno je da je teretno vozilo čuvara šuma Golubovica korišćeno za nezakonite aktivnosti, što se vidi iz video snimka u prilogu. Slučaj je uz prikupljene dokaze proslijeđen nadležnim organima na dalje postupanje, a VD direktora je po hitnom postupku danas donio rješenje o suspendovanju čuvara šuma Golubovića, do okončanja disciplinskog postupka.
Ovom prilikom VD direktora je istakao da tajno postavljene kamere u šumama su odličan potez koji daje odlične rezultate, kao i da Uprava mora biti zdrav kolektiv koji čine isključivo odgovorni i profesionalni radnici, sa zajedničkim ciljem - a to je zaštita crnogorskih šuma.