Crna hronika

VRAĆEN U PRITVOR POLICAJAC OPTUŽEN ZA NAPASTVOVANJE MALOLJETNICE

Autori TV Vijesti Marija Milošević

Odlukom Višeg suda u Bijelom Polju u pritvor je vraćen pedesetčetvorogodišnji policajac D. L., optužen za nedozvoljene polne radnje izvršene na štetu maloljetnice.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

To su “Vijestima” odgovorili iz Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, objasnivši da je Viši sud ponovo odlučivao nakon što im je Apelacioni, prihvatajući žalbu, ukinuo njihovu odluku.

“Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju dobilo je odluku Apelacionog suda, donesenoj po žalbi ovog tužilaštva. Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je rješenje Višeg suda kojim je ukinut pritvor prema okrivljenom D. L. iz Š., zbog krivičnog djela nedozvoljene polne radnje na štetu maloljetnog lica i predmet vratio Višem sudu na ponovni postupak i odluku. Rješenjem Višeg suda u Bijelom Polju od 15. 05. 2024. godine, prema okrivljenom D. L. određen je pritvor”, saopštila je “Vijestima” portparolka bjelopoljskog tužilaštva Ljubica Caković.

“Vijesti” su 15. maja objavile da je pedesetčetvorogodišnjaku ukinut pritvor nakon potvrđivanja optužnice i da se bjelopoljsko tužilaštvo žalilo na tu odluku.

Taj policajac uhapšen je sredinom januara nakon što je porodica njegove trinaestogodišnje komšinice prijavila da je pokušao da je napastuje.

Bjelopoljsko tužilaštvo 8. aprila je tamošnjem Višem sudu, podnijelo optužnicu protiv njega, a tada su im dostavili i predlog za produženje pritvora:

“Zbog krivičnog djela nedozvoljene polne radnje, izvršene na štetu maloljetnog lica. Rješenjem Višeg suda u Bijelom Polju, optužnica ovog tužilaštva potvrđena je dana 24. 4. 2024. godine i zakazan je glavni pretres za 10. 6. 2024. godine”, objasnila je tada Caković.

U tim odgovorima istakla je da je 30. aprila vanraspravno vijeće Višeg suda u Bijelom Polju ukinulo pritvor okrivijenom:

“Na koje rješenje je postupajući državni tužilac u zakonskom roku podnio žalbu Apelacionom sudu Crne Gore, a o kojoj žalbi ovo tužilaštvo još nije dobilo odluku”, odgovorila je Caković 14. maja, prenose Vijesti.

Policajac D. L. uhapšen je 15. januara zbog sumnje noć ranije, u jednom gradu na sjeveru Crne Gore, pokušao da napastvuje maloljetnu komšinicu.

Prema informacijama “Vijesti” on je, kada je djevojčica prolazila pored njegove kuće, pozvao da sa njegovom djecom gleda utakmicu, a onda pokušao da je napastuje.

“Vijesti” su tada objavile da se djevojčica javila roditeljima, govoreći im da će sa djecom iz komšiluka gledati utakmicu i pošla kod njih, a nedugo nakon toga je utrčala u kuću i ispričala im što se dogodilo.

“D. L. je bio sam kući i odmah je krenuo da je pipa i pokušao da je poljubi. Ona ga je odgurnula i pobjegla kući”, kazao je tada sagovornik “Vijesti”.

Iz Uprave policije istog dana zvanično su potvrdili informacije “Vijesti” o hapšenja njihovog službenika, objasnivši da su pedesetčetvorogodišnjem D. L. lisice na ruke stavili zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljene polne radnje na štetu djevojčice stare 13 godina.

“Policijski službenici su postupili po prijavi i preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti u saradnji sa postupajućim višim državnim tužiocem i lišili slobode D. L. zbog gore navedenog krivičnog djela, koje je, kako se sumnja, izvršio 14. januara u svom stanu”, kazali su tada iz UP, prenose Vijesti.