Crna hronika

BARSKI ŠKALJARCI PREKO SKAJA DOGOVARALI UBISTVO SPASOJEVIĆA NA JAVNOM MJESTU

Autori TV Vijesti Marija Milošević

Pripadnici barske ćelije škaljarskog klana mjesecima su, u ljeto 2020. godine, razrađivali više planova da likvidiraju Nikolu Spasojevića, saradnika optuženog narkobosa iz Pljevalja Darka Šarića.

Izvor: MONDO/Gordana Šćepanović

U tom kontekstu planiraju da ga, kako bi pokazali svoju moć, na javnom mjestu - u jednom tržnom centru, ili ispred biračkog mjesta, ubije njihov “kamikaza”. Paralelno sa tim planovima razmatrali su i mogućnost da ga života liše dok se bude sastajao sa jednom Budvankom, u vili u Reževićima, zbog čega vojnici škaljraca počinju i da ih uhode, kako pišu Vijesti.

Te planove kovali su u ljeto 2020. godine, pred parlamentarne izbore, ali i nakon toga, kada su i nadzirali Spasojevića i članove njegove porodice.

Prema prepiskama sa nekada zaštićene Skaj aplikacije, prioritetna meta bio im je upravo taj Baranin, kojeg nazivaju Ćoro, a drugi na spisku za odrstrjel bio je izvjesni Ivan.

“Vidjećemo brate, ako se poklopi Ćoro, ako bude kamikaza javno radio..onda ću im reć da RPG za Ivana”, poručivao je 1. avgusta te godine svojim vojnicima sada pokojni Mile Radulović zvani Kapetan.

Ekipa koju Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za planiranje više likvidacija, danima prije i posle tog razgovora uhodila je i nišanila Spasojevića.

Dan prije nego su dogovarali da njihov “kamikaza” na javnom mjestu ubije Spasojevića, Kapetan poručuje:

“Uhhh brate, samo da nam da šansu da ga oderemo”.

Tog dana dogovaraju i da ručni raketni bacač (RPG) nabave preko Kasapa, sada pokojnog Damira Hodžića.

Analizirajući presretnute razgovore, pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja i specijalni tužioci došli su do dokaza da je Spasojevića uhodio Baranin Stefan Mićić, koji je članovima klana kom pripada slao njegove i fotografije njegove kuće.

Za svaki od planova prave ekipe, pa za opciju u Reževićima dogovaraju da izvršioci priđu vodom i angažuju saradnika da vozi skuter, koji bi on i ubica posle likvidacije zapalili...

Radulović u razgovoru sa Stefanom Jankovićem, koji je na tom komunikacionom kanalu koristio nadimke Fantom i Bin Laden, poručuje:

“Moramo ga riješit brate. Nema druge. Pa onda da se prebacamo dalje!!! Ako njega oderemo na glasanje sa kamikazom, onda ćemo ovo zlo Kajmaka za rpg. Jer ako bude morao ovaj rpg svi će u rupe, ma brate, samo da ovo riješimo pa ćemo podijelit sve. Ovo nam je za Adža brate! Nek ide sad ovako”, piše Radulović.

Jankoviću poručuje i da bi volio da mogu uhvatiti Spasojevića - “da ga malo mučimo!!!”, a potom objašnjava i da će zbog ubistva Adža (Alana Kožara) i Kokija (Damira Hadžića), sada on biti na udaru suprotstavljene ekipe.

Objašnjava i da je do tada bio zaštićen zbog Luke i Kokija.

“Sad će to bit nemoguće!! Ali gledam ja sve”, poručuje on, prenose Vijesti.

Dan pred 30. avgust žali se da je pola ekipe u Pljevljima, a druga polovina u Podgorici, a nešto kasnije i javlja da su ga vidjeli u Baru:

“Vrti nas u krug brate kroz grad čitav dan u Bar. Da nas ludilo nađe. Mi mislili krenuo za PG, a on vrti brate izlazi, ulazi u kuću oće da nas navuče. Uđe u kolonu put Podgorice i vrnu se. Vrti, prvo nas jutros navlačio niz bulevar, pa preko nadvožnajka i na kružni put Ulcinja hvata krug i kući, 10 min mu trajao krug!!! Pa onda prije 2 sata izaša’ i pored pumpi poša’ ka za PG, prošao kružne, ušao u Šušanj i vratio se kući!!! I sad opet izašao da se vozi kroz grad”, žali se Radulović.

Iz poruka koje su razmijenili pripadnici tog ogranka zločinačkog škaljarskog klana proizilazi da su Spasojevića nadzirali sa brda iznad Bara, kontrolisali su prolazi li kroz tunel Sozina, imali su ekipe postavljene na raskrsnicama koje vode ka njegovoj kući, a pratili su ga i tokom vožnje...

Nakon što im nije pošlo za rukom da tokom izbornog dana ostvare monstruozni plan, barski škaljarci nastavljaju sa opservacijom Spasojevića.

Radulović konstatuje “baš nemamo sreće”, a potom i poručuje Jankoviću da ostaju “dok ga ne završimo”.

Janković ga izvještava da u Podgorici nadzire zgradu u kojoj Spasojević stanuje, a da je druga ekipa i u Pljevljima.

“...Ovi su mu u PG na zgradu. Vise non stop. Od 7 ujutro brate. A u PV do 19 nije dolazio onaj dan na izbore brate. Svaki dan Bar i Pg pokriveni brate, i usput Sozina, Vir i Zeta”, piše taj Baranin...

Prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) kriminalna grupa, čiji članovi su Barani Stefan i Martin Janković, Ervin i Eldin Muratović, Vladimir Ulama, Marko Peruničić i Stefan Mićić, planirala je likvidaciju Nikole Spasojevića i izvjesnog Milana.

Tužioci tvrde da su osumnjičeni Spasojevića nadgledali iz blizine, ali i optičkim sredstvima, kao i da su informacije o njegovom kretanju i navikama dostavljali organizatoru te krimi-grupe.

“Samo da se miču ovi i ološi murijaške”
Dok su nadzirali da li će Spasojević izaći na biračko mjesto u Baru, ekipa okupljena oko Mila Radulovića raspravljala je i o rezultatu izbora.

Nakon zatvaranja birališta 30. avgusta 2020. godine, taj Kragujevčanin koji je bio nastanjen u Baru, šalje Jankoviću.

“Dobismo brate!!!! Ode gamad!!!! Nek nam je sretno!!!! Ne mogu vjerovat!!! Samo da se miču ovi brate!!!! I ove ološe murijaške!!!! Da brate, samo to da se miču više!!! I da ne brane ovu gamad!!!! Pa ćemo se mi borit kako znamo!!! A bit opozicija svakom špijunu i izdajniku!!!”, piše Radulović. Tada konstatuje i da su izbore dobili sada pokojni mitropolit “Amfilohije i Bog”.

“Sjutra novi dan idemo mi naše brate!!! Voli te brat!!!”, piše on Jankoviću, prenose Vijesti.