Crna hronika

KNEŽEVIĆ OSTAJE U PRITVORU, APELACIONI SUD ODBIO ŽALBE

Autori TV Vijesti Marija Milošević

Apelacioni sud odbio je kao neosnovane žalbe branilaca predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića protiv rješenja Višeg suda u Podgorici o određivanju pritvora.

Izvor: MONDO

“Rješenjem Višeg suda u Podgorici u odnosu na optuženog Duška Kneževića ostavljeno je na snazi rješenje od 4. aprila 2019. godine kojim je ovom okrivljenom određen pritvor nakon podizanja optužnice Specijalnog državnog tužilaštva od 3. aprila 2019. godine”, kaže se u saopštenju, prenose Vijesti.

Viši sud je 30. aprila potvrdio pritvor Kneževiću, koji mu je ranije određen.

Vijeće Apelacionog suda žalbe Kneževićevih branilaca odbilo je na sjednici u utorak.

Podsjeća se da je optužnica protiv Kneževića podignuta zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja.

“Pritvor mu je određen po pritvorskom osnovu iz čl.175 stav 1 tačka 1 Zakonika o krivičnom postupku, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnosti od bjekstva okrivljenog u slučaju da se nađe na slobodi”, kaže se u saopštenju.

Iz Apelacionog suda su podsjetili da je tim rješenjem određeno da se pritvor Kneževiću računa od 30. aprila ove godine, od 13 sati i 30 minuta i da će trajati do dalje odluke suda, kako pišu Vijesti