Crna hronika

UHAPŠENI OSUMNJIČENI ZA NAPAD ADVOKATA U BERANSKOM SUDU

Autor Balša Janković Izvor RTCG

Advokat, kojem je tom prilikom polomljena vilica, rekao je ranije danas da su ga, poslije završenog ročista o alimentaciji, napali otac i sin Denis i Eldan Adrović iz Petnjice.

Izvor: MONDO/Gordana Šćepanović

Uprava policije je saopštena da su uhapšeni D.A. (47) i E.A. (18) koji se sumnjiče za napad na advokata Aleksandra Simonovića u beranskonom Osnovnom sudu.

Advokat, kojem je tom prilikom polomljena vilica, rekao je ranije danas da su ga, poslije završenog ročista o alimentaciji, napali otac i sin Denis i Eldan Adrović iz Petnjice. "Radilo se o običnoj parnici gdje se čovjek najmanje nada da dođe do ovakve situacije", rekao je on danas za Portal RTCG.

"Beranskoj policiji je danas prijavljeno da je u zgradi Osnovnog suda u Beranama došlo do fizičkog sukoba između nekoliko lica. Izlaskom na lice mjesta i preduzimanjem aktivnosti iz nadležnosti policije utvrđeno je da je fizički napadnut advokat A.S. koji je ovom prilikom zadobio teške tjelesne povrede u vidu frakture vilice. Od njega su prikupljena obavještenja na zapisnik kojom je prilikom naveo da su ga nakon suđenja, na kojem je bio angažovan, fizički napali D.A. (47) i E.A. (18). Takođe, prikupljena su obavještenja od njih, kao i od svjedoka", saopštila je policija.

Tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama je kvalifikovao krivično djelo – nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teške tjelesne povrede, te su po njegovom nalogu osumnjičeni uhapšeni.