Crna hronika

MILOVIĆ: KATNIĆ ODBIO DA BUDE SMJEŠTEN U KCCG, ŠTA GOD DA MU SE DESI SAM JE ODGOVORAN

Autor Marija Milošević Izvor CdM

“Prema njemu se preduzimaju sve potrebne mjere kao prema svim drugima pritvorenicima. Nije prvi put da neko štrajkuje glađu i žeđu u UIKS-u”, dodao je Milović.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Ministar pravde Andrej Milović rekao je danas u Skupštini Crne Gore da se slučaj bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića zloupotrebljava i politizuje. Katnić je uhapšen 14. aprila i već 25 dana štrajkuje glađu a od prije nekoliko dana i žeđu.

“Prema njemu se preduzimaju sve potrebne mjere kao prema svim drugima pritvorenicima. Nije prvi put da neko štrajkuje glađu i žeđu u UIKS-u”, dodao je Milović.

Ističe da je Katnić više puta odvođen u KCCG.

“Odbio je da bude smješten u KCCG. On ima pravo da štrajkuje glađu i sve dok je u svijesti nemamo pravo da ga smjestimo u bolnicu i da mu omogućimo da bude smješten u aparmant KCCG. On je odbio pred svjedocima što je i potpisao. Šta god da mu se desi, dešava mu se samo na njegovu ruku”, dodao je Milović.

Poslanik DPS-a Oskar Huter pozvao je Viši sud, Upravu za izvršenje krivičnih sankcija, Tužilaštvo da javno saopšti kakvo je zdravstveno stanje Milivoja Katnića i koje su mjere preduzete u cilju zaštite njegovog zdravlja.

“Čija će sjutra biti odgovornost ako Katnić umre u zatvoru”, pitao je Huter.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić pozvao je VDT, SDT da povedu računa o zdravlju Milivoja Katnića.

”Niko nema pravo da dovede drugoga čovjeka da izgubi svoj život. Ova Crna Gora treba da bude pomirena, treba da imamo dovoljno širine i razumijevanja da je ljudski život najdragocjeniji”, poručio je Mandić, prenosi CdM.