Crna hronika

AKCIJA HAPŠENJA POLICAJACA ZAPOSLENIH NA BOŽAJU, OGLASIO SE ŠARANOVIĆ

Autor Đina Radulović Izvor Vijesti

Na teritoriji Podgorice u toku je akcija hapšenja više policajaca zaposlenih na Graničnom prelazu Božaj, saznaju Vijesti.

Izvor: MONDO/ GORDANA ŠĆEPANOVIĆ

Prema istim informacijama granični policajci sumnjiče se za primanje mita.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici je saopšteno da je ta institucija izdala nalog da se uhapsi osam graničnih policajaca.

"U predmetu koji je u radu u ovom tužilaštvu zbog krivičnog djela – primanje mita, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, izdalo je nalog Ministarstvu unutrašnjih poslova – Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da se liši slobode osam policijskih službenika Sektora granične policije (J.N., R.Z., Ž.I., E.D., P.M., B.I., R.V. i M.D.)", navodi se u saopštenju ODT u Podgorici.

Šaranović je, na konferenciji za novinare, rekao da je akcija, koja je bila usmjerena na otkrivanje nezakonitog postupanja policijskih službenika, trajala više mjeseci.

On je kazao da je Odjeljenje unutrašnje policije Osnovnom državnom tužilaštvu podnijelo krivičnu prijavu protiv osam službenika iz sektora Granične policije.

“Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih dijela i produženom trajanju primanje mita, kao i protiv 27 stranih državljana iz Albanije, Kosova i Turske”, dodao je Šaranović.

Prema njegovim riječima, materijalni dokazi upućuju na sumnju da su policijski službenici u produženom trajanju uzimali novac od putnika koji su prelazili, granični prelaz Božaj.

On je kazao da je pri kraju izrada pravilnika o kontroli imovine, prihoda i životnog stila policijskih službenika.

Prema riječima Šaranovića, može se reći da su uhapšeni policajci krivična djela činili ne pojedinačno nego organizovano i zajednički.

Šaranović je rekao da je apsolutni prioritet Crne Gore odlučna borba protiv organizovanog kriminalnog korupcije i da je završeno sa praksom prema kojoj su policijski službenici bili uključeni u organizovani kriminal.

Upitan da li je tačno da je jednom od uhapšenih policijskih službenika pozlilo tokom hapšenja, Šaranović je odgovorio potvrdno.

“Obaviješten sam da je taj policijski službenik inače bio narušenog zdravstvenog stanja. On je u najkraćem roku prevezen u bolnicu u Tuzima a potom u Urgentni centar u Podgorici. Koliko sam obaviješten, njegovo stanje se stabilizuje”, kazao je Šaranović.