Crna hronika

FOTOGRAFIJE SA SAHRANE BRANA MIĆUNOVIĆA! Milo Đukanović došao sa suprugom i sinom

Autor Jana Desovski

Danas je sahranjen Brano Mićunović.

Izvor: RTNK (Ustupljenje fotografije)

Branislav Brano Mićunović sahranjen je danas na groblju u Moštanici kod Nikšića. Njegovoj sahrani prisustvovao je veliki broj građana Nikšića i drugih gradova Crne Gore i regiona, ljudi iz političkog, kulturnog, sportskog miljea. Na vječni počinak Brana Mićunovića ispratio je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sa suprugom Lidijom i sinom Blažom, prenio je portal RTNK.me.

Mićunovićevoj sahrani prisustvovali su bivši i sadašnji funkcioneri DPS-a. Saučešće porodici na groblju u Moštanici izjavili su sadašnji predsjednik DPS-a Danijel Živković, šef poslaničkog kluba te partije Andrija Nikolić i portparol stranke Miloš Nikolić. U ime bratstva Mićunović od Brana Mićunovića oprostio se nekadašnji ministar kulture u Vladi Crne Gore Branislav Mićunović. Pogledajte fotografije sa sahrane koje nam je ustupio portal RTNK.me:

"Branov odlazak je preteško saznanje. Branov odlazak svi doživljavamo kao veliki gubitak, zato što smo bili naviknuti na njegovu ljubav, uzdani u njegovu pažnju i razboritu odlučnost, zato što je bio čovjek koji je znao i umio da drži datu riječ u porodici, bratstvu, među prijateljima koji se ne mogu izbrojati. Jeste, dobro znamo da je Brano bio posebnog kova i da je njegova pojava u svakoj prilici plijenila radošću, jednakom radošću u neposrednom susretu sa njim baš kao i na pogled iz najveće daljine.

Nije tu po srijedi samo jedna posebna persona, snažna ličnost, hrabra i slobodna u svojim životnim stavovima i odlukama nego je Branovo biće bilo protkano velikodušnom predusretljivošću za čovjeka pored sebe. Imao je pola duše za sebe a pola za prijatelja. Umio je da ohrabri i podrži, da stane u zaštitu i pritekne u pomoć nevoljniku, bio mu on znan ili ne, ko god on bio", rekao je Mićunović.