Crna hronika

ODT-U U BIJELOM POLJU PODNIJETE KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG ZLOUPOTREBE SLUŽBENOG POLOŽAJA U PRODUŽENOM TRAJANJU

Autor Anđela Vukčević

Krivične prijave su podnešene u nastavku nacionalnog projekta „BROWING“,

policija crna gora
Izvor: MONDO/Mia Radulović

Krivične prijave podnijete su protiv Š.D. (64), bivšeg načelnika Područne jedinice za upravne poslove, državljanstvo i strance u Bijelom Polju, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju i B.V.(48), bivše načelnice ove Područne jedinice, zbog sumnje da je počinila isto krivično djelo. 

Službenici Uprave policije su utvrdili da su osumnjičeni u vremenskom periodu od 2019. do 2023. godine, postupili  nezakonito, na način što su izdali odobrenja za nabavku oružja i produženje oružnih listova za ukupno 10 lica u odvojenim predmetima.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju intenzivne aktivnosti na identifikaciji i procesuiranju službenika, kako u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, tako i u svim drugim organima, koji su zloupotrebom ovlašćenja i položaja omogućili drugim licima određeni status ili pravo koje im ne pripada u skladusa zakonom, ili na način što su pružili logističku podršku i kompromitovali sistem bezbjednosti.