Crna hronika

KNEŽEVIĆ: MISLIM DA ĆE SE BRĐANIN VRATITI NA ČELO POLICIJE, KURTI ĆE IĆI NJEGOVIM STAZAMA

Autor Balša Janković Izvor CdM

Današnji izbor Predraga Burića za generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) mu, kaže, govori da je izvjesno da će Artan Kurti (bivši generalni inspektor ANB) ići stazama Brđanina kad je u pitanju povratak na funkciju.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Mislim da će se Zoran Brđanin opet vratiti na mjesto direktora policije – upravo zbog postupka na Vladi koji je sproveden suprotno Zakonu o unutrašnjim poslovima, ocijenio je poslanik i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, piše CdM.

Današnji izbor Predraga Burića za generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) mu, kaže, govori da je izvjesno da će Artan Kurti (bivši generalni inspektor ANB) ići stazama Brđanina kad je u pitanju povratak na funkciju.

“Sami postupak izbora v.d. direktora policije pokazuje da nije u pitanju rat za profesionalca – već za prevlast u bezbjednosnom sektoru”, istakao je Knežević.

Podsjećamo, Crna Gora je od ponoći do tri ujutru 13. marta bila bez direktora Uprave policije, jer je odluka Vlade o razrješenju Zorana Brđanina, donijeta 3. marta, stupila na snagu na isteku 12. marta, a Vlada do tog roka nije izabrala njegovog nasljednika, odnosno odbila je prijedlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da vršilac dužnosti direktora bude Lazar Šćepanović. Zakon o unutrašnjim poslovima nalaže da se v.d. direktora policije imenuje na prijedlog ministra unutrašnjih poslova, a Vlada je na prijedlog premijera Milojka Spajića na tu poziciju izabrala Aleksandra Radovića.

Na to je i tokom večerašnjeg gostovanja na Televiziji Vijesti ukazao i Knežević poručujući da će odluka o imenovanju Radovića pasti na bilo kojem sudu.

“Da smo bili u Vladi, jasno bismo se odredili prema tome i od samog početka ne bismo podržali izbor v.d. direktora policije suprotno zakonu”, poručio je Knežević, prenosi CdM.

Istraga SDT u odnosu na Šukovića i Milovića ne treba da rezultira samo smjenama

Knežević je poručio da bi Specijalno državno tužilaštvo (SDT) trebalo da se odredi prema onome što su šef Specijalnog državnog tužilaštva Predrag Šuković i ministar pravde Andrej Milović saopštili jedan za drugog.

“SDT je pozvano da istraži sve što su Šuković i Milović rekli jedan za drugog na sjednici Odbora za bezbjednost i to treba da rezultira epilogom koji neće samo podrazumijevati smjene”, podvukao je Knežević.

Možda ce vas zanimati