Crna hronika

ŠARANOVIĆ: NA SJEDNICI VLADE SU IZVRŠENA KRIVIČNA DJELA

Autor Đina Radulović Izvor Vijesti

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović obavijestiće nadležne državne organe o sumnji da su na sjednici Vlade izvršena krivična djela, zao što je "prekoračenjem granica svog ovlašćenja" izabrala Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora policije.

Izvor: Demokrate

"Vlada je na predlog predsjednika Vlade, grubim gaženjem zakona, preuzimanjem ovlašćenja ministra unutrašnjih poslova i prekoračenjem granica svog ovlašćenja izglasala da Aleksandar Radović, bude protivpravno postavljen za v.d. direktora Uprave policije. Kao ministar unutrašnjih poslova razočaran sam da nakon tri decenije progona i autokratije dio ove Vlade učini ovakav brutalan presedan", rekao je Šaranović za Vijesti.

On je kazao i da je ponosan što je učinio sve na sjednici Vlade da "zaštitim integritet organa kojeg predstavljam i upozorim sve članove Vlade da ne ulaze u zonu krivične odgovornosti".

"Pravni tim će preduzeti sve neophodne radnje radi zaštite zakonitosti i ustavnosti, vladavine prava i bezbjednosti naše zemlje. Obavijestiću i nadležne državne organe o sumnji da su na ovoj sjednici izvršena krivična djela", kazao je Šaranović, pišu Vijesti.