Crna hronika

NASTAVLJENA SJEDNICA VLADE, ODLUKA SE MORA DONIJETI DO PONOĆI

Autor Balša Janković Izvor Vijesti

Prethodno, sjednica je tri puta prekidana.

Izvor: MONDO/Ivona Ulićević

Sjednica Vlade sa jedinom tačkom dnevnog reda - izbor vršioca dužnosti direktora Uprave policije je nastavljena.

Prethodno, sjednica je tri puta prekidana.

Vlada mora do ponoći donijeti odluku o nasljedniku razriješenog direktora policije Zorana Brđanina kome tada prestaje mandat. Moguće je i da Vlada svoju odluku stavi van snage ili produži rok do kojeg će on obavljati tu dužnost, prenose Vijesti.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović uputio je pismo premijeru Milojku Spajiću, kojim ga upozorava na posljedice ukoliko se ne izabere kandidat Lazar Šćepanović kojeg je predložio za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Vlada je prije posljednjeg prekida sjednice donijela zaključak kojim se od Šaranovića traži da dostavi informaciju sa biografijama svih prijavljenih na javni poziv za vršioca dužnosti direktora Uprave policije, kao i ocjenu da li ispunjavaju uslove za tu poziciju.

"Vijesti" saznaju da su biografije svih prijavljenih već u materijalima koji su označeni stepenom tajnosti "interno".

Sagovornici "Vijesti" tvrde da još nema dogovora između ministara iz reda Pokreta Evropa sad (PES) i Demokrata sa druge strane.

Iz partije premijera Milojka Spajića, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti, opet insistiraju da se skine oznaka tajnosti sa izvještaja ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića o sprovođenju javnog poziva za izbor kandidata za v.d. šefa policije, zbog čega je bila proglašena i prva pauza na sjednici.