Crna hronika

UHAPŠENA OSOBA U BARU KOJA JE OTUĐILA PREKO 40 HILJADA EURA, A POTOM ZAPALILA OBJEKAT

Autor Milica Mrvaljević

A.I. je identifikovan kao izvršilac djela, lociran i lišen slobode zbog sumnje da je izvršio gore pomenuta krivična djela.

Izvor: Profimedia

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Bar, identifikovali su i procesuirali lice osumnjičeno za tešku krađu u sticaju sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti izvršeno na štetu jednog ugostiteljskog objekta u mjestu Veliki pijesak u Baru.

Naime, državljanin Republike Sjeverne Makedonije, A.I., izvršio je krivična djela koja mu se stavljanju na teret na način što je 31. januara oko 02.10 časova ušao na terasu oštećenog ugostiteljskog objekta i upotrebom podesnog sredstva polomio prozor na objektu, ušao u unutrašnjost, te dalje djelovao na vrata sljedeće prostorije, takođe podesnim sredstvom, gdje je pronašao metalni sef, koji je podesnim sredstvom otvorio i otuđio novac u iznosu između 40.000 i 50.000 eura.

Ovo lice je zatim izazvalo požar u pomoćnoj prostoriji kroz koju je ušao u objekat i došao do sefa, a nakon toga se udaljio sa lica mjesta sa otuđenim sefom i novcem.

Na ovom ugostiteljskom objektu je ovom prilikom nastala potpuna materijalna šteta. A.I. je identifikovan kao izvršilac djela, lociran i lišen slobode zbog sumnje da je izvršio gore pomenuta krivična djela, saopštavaju iz Uprave policije.