Crna hronika

HAOS NA PODGORIČKOM AERODROMU! MUŠKARAC PRIJETIO TAKSISTI SMRĆU PA SE SKINUO GO!

Autori Gordana Šćepanović M portal

U četvrtak veče, osumnjičenom D.M. određeno je zadržavanje od 72 časa, jer je, kako prenosi M portal, prijetio smrću taksisti D.P. i skinuo se go ispred vozila.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Taksista koji je zaposlen u taksi udruženju Rozal plus podnio je prijavu protiv D.M., piše M portal.

Prema navodima iz prijave koju je podnio policiji osumnjičeni D.M. prišao je njegovom vozilu, potom skinuo donji dio odjeće i pokazao polni orga, a kada je vozač taksija izašao iz vozila D.M. mu se obratio riječima: ,,Kad uzmeš vožnju naći ću te i ubiti"!

D.P. je u prijavi naveo da su čitavom događaju svjedočila dvojica njegovih kolega, te da su sve zabilježile aerodromske kamere koje pokrivaju i prostor na kojem se nalaze taksi mjesta.

Prema pouzdanim informacijama M portala, D.P. je jedan od brojnih nelegalnih (tzv. „divljih“) taksista koji okupiraju stajališta na aerodromu, a ranije je bio pravosnažno osuđivan zbog porodičnog nasilja. Takođe, iz M portala navode da su došli do nezvaničnih informacija da je osumnjičeni D.M. prijetio i jednom od policajaca koji su se našli na licu mjesta ali sluđbenik policije nije htio podnijeti prijavu.

KO JE NADLEŽAN
Uprava policije i Komunalna policija nikada nijesu odgovorili na pitanja koja su im prije 15 dana uputili iz M portala, a odnose se na nadležnost održavanja javnog reda i mira ispred zgrade aerodroma.

Aerodromi Crne Gore su M portalu saopštili da su se više puta obraćali nadležnim institucijama kako bi se se nakon višegodišnjih bezuspješnih napora, sistemski riješio problem „protivpravnog prisustva i boravka taksista koji nemaju pravni osnov za pružanje taksi usluga ispred terminalne zgrade Aerodroma Podgorica i koji svojim neprikladnim ponašanjem narušavaju ugled države nasrtanjem na putnike koji nam se na to maltretiranje učestalo i opravdano žale, ali i međusobnim sukobljavanjem“.