Crna hronika

PONOVO EVAKUISANE SREDNJA I OSNOVNA ŠKOLA U HERCEG NOVOM ZBOG DOJAVE O BOMBI

Direktorica Ljiljana Karanović kazala je da je policija pregledala čitavu zgradu, a učenici će danas pratiti nastavu onlajn.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Ponovo su evakuisane srednja i osnovna škola u Herceg Novom nakon dojave o bombi, prenosi Radio Televizija Herceg Novi, piše CdM.

Kako prenosi portal ovog lokalnog javnog emitera, policija je odmah reagovala, djeca i nastavnici su evakuisani kako bi se odradio pregled svih prostorija u ove dvije škole.

Direktorica Ljiljana Karanović kazala je da je policija pregledala čitavu zgradu, a učenici će danas pratiti nastavu onlajn.

“Bila je opet dojava, kao i prije dva dana. Vjerovatno je lažna, ali moramo postupiti po proceduri. Obavješteno je odmah ministarstvo, policija je brzo došla, pregledala je cijelu zgradu, ali mi ne smijemo pustiti učenike u školu. Jutros su došli u školu, stigao je prjeteći mejl, opet smo ih evakuisali i prešli na onlajn nastavu”, istakla je ona za RTHN, prenosi CdM.

Još nemaju povratnu informaciju da li je otkriven pošiljalac prijetnje upućene u srijedu, ali Karanović vjeruje da je opet riječ o lažnoj dojavi.

“To je baš gruba šala, gruba igra i zaista ne znam dokad ćemo ovako moći. Policija radi svoj posao, vjerovatno je teško da se to brzo otkrije, ali vidjećemo šta će uraditi sad tokom vikenda”, rekla je Karanović.