Crna hronika

SLAVNA CRNOGORSKA GLUMICA PREMINULA U MEKSIKU: SAOPŠTEN I UZROK SMRTI

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Poznata glumica crnogorskog porijekla, Aleksandra Aćimović, poznatija kao Saša Montenegro, preminula je u 78. godini.

Izvor: Facebook/Asociación Nacional de Intérpretes (ANDI)

Kako se navodi, posljedica njene smrti je moždani udar koji je doživjela.

Informaciju je potvrdilo meksičko Nacionalno udruženje glumaca na svom Fejsbuk nalogu.

Crnogorka je rođena u Bariju, u Italiji, a njena porodica je emigrirala iz Republike Jugoslavije u Argentinu. Saša je odlučila da se oproba u Meksiku gdje je imala uspješnu umjetničku karijeru i postala poznata glumica.

Izvor: YouTube/Print Screen

Ovu Crnogorku krasila je nevjerovatna ljepota, koja joj je donijela i zanimljive poslovne ponude. Sve to u kombinaciji sa harizmom omogućili su joj da postane jedna od svojevremeno najpopularnijih, ali i najljepših meksičkih glumica.

Karijeru je započela kao model, a onda je uplovila i u svijet meksičkih sapunica, te doživjela vrtoglavu slavu.

Ipak, njen ljubavni život bio je najzanimljiviji javnosti. Rastom popularnosti u Meksiku, za njeno ime se počelo čuti i u cijelom svijetu. Ovakva slava omogućila joj je da bude u kontaktu sa najmoćnijim ljudima toga vremena. U jeku svoje slave upoznala je Hosea Lopeza Portilja, predsjednika Meksičke Republike od 1976. do 1982. godine, a taj susret umnogome mijenja njenu sudbinu.

Izvor: YouTube/ printscreen

Imala je buran ljubavni život, a vrlo brzo posle upoznavanja Hosea Lopeza, otpočinje romansu sa njim. Kako je godinama već bio oženjen, njihova romansa je odjeknula u javnosti i izazvala skandal neviđenih razmjera. Ova ljubav je doslovno podijelila zemlju, dok su ih jednu u potpunosti podržavali, drugi su ih najstrašnije osuđivali.

Ubrzo su dobili dvoje dece - ćerku Nabilu i sina Aleksandra. Ali, vezu su ozvaniči brakom tek 1995. godine, nakon što je preminula Karmen, supruga predsjednika. Ta činjenica je izazvali još više gnijeva u meksičkoj javnosti, a konztroverze o Saši su postajale sve brojnije.

Izvor: YouTube/ printscreen

Ova ljepotica, porijeklom iz Crne Gore, više nije mogla da izdrži ogroman pritisak sa svih strana i povukla se skroz iz medija i glume i brinula o porodici i djeci. Ljubav sa Portiljom je doživjela krah početko 2000-ih, a razlog razvoda nije poznat. Međutim, brakorazvodna parnica nikada nije okončana, jer je Hose iznenada preminuo u februaru 2004. godine usljed srčanih problema.

Glumica je nakon toga zadržala pravo na ekonomske beneficije koje joj je zakon dodijelio kao legitimnoj udovici političara. Poslije smrti supruga, ponovo se upustila u šoubiznis, učestvovala je u raznim projektima, čak se vratila i na filmsko platnom ulogom u "Kraju tišine".

Posljednji intervju je dala 2018. godine u kojem se istakla da želi da se posveti djeci i drugim poslovima i od tada se više nije pojavljivala nigdje u javnosti.