Crna hronika

BUDVANINU I PODGORIČANINU UKUPNO 30 DANA ZATVORA ZBOG TEŠKIH SAOBRAĆAJNIH PRESTUPA

Autor Milica Mrvaljević

U odvojenom postupku na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana osuđen je podgoričanin M.R. (1975) jer je preliminarnim ‘droga’ testom, koji je potvrđen i laboratorijskim testom urina u zdravstvenoj ustanovi, utvrđeno da je istog dana upravljao specijalnim teretnim vozilom.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Dana 13.02.2024.godine okrivljeni S.K. (1999) iz Budve oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i novčanom kaznom u iznosu od 150€. Njemu je sutkinja Magdalena Mijić izrekla sankciju jer je u postupku dokazano da je istog dana u lokalnoj saobraćajnici u Budvi motociklom bez registarskih oznaka izvršio preticanje kolone vozila, da bi, nakon što je zaustavljen od strane patrole policije preliminarnim ‘droga’ testom utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu, nakon čega je isti odbio da se podvrgne laboratorijskoj analizi urina u zdravstvenoj ustanovi.

U odvojenom postupku na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana osuđen je podgoričanin M.R. (1975) jer je preliminarnim ‘droga’ testom, koji je potvrđen i laboratorijskim testom urina u zdravstvenoj ustanovi, utvrđeno da je istog dana upravljao specijalnim teretnim vozilom pod dejstvom opojnih droga.

Obojici okrivlljenih su uz kaznu izrečene i zabrane upravljanja vozilima u trajanju od po 4 mjeseca i po 3 kaznena boda.