Crna hronika

KLIKOVCU I PRENKIĆU 30 DANA PRITVORA ZBOG NAPADA NA NADZORNIKE NP SKADARSKO JEZERO

Autor Balša Janković Izvor CdM

Sudija za istragu Osnovnog sud u Podgorici je odredio pritvor osumnjičenima D.K. i V.P. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti

Izvor: MONDO

Osumnjičenim D.K. određen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i uticanja na svjedoka a osumnjičenom V.P. zbog opasnosti od uticanja na svjedoka, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u sticaju sa krivičnim djelom nezakonit ribolov. Pritvor može po ovom rješenju trajati ne duže od trideset dana.

Sudija za istragu Osnovnog sud u Podgorici je odredio pritvor osumnjičenima D.K. i V.P. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, u sticaju sa krivičnim djelom nezakonit ribolov. U odnosu na osumnjičenog D.K. određen je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, budući da se radi o licu koje je ranije osuđivano zbog krivičnog djela sa elementima nasilja, i koje je i ranije po sopstvenom kazivanju lovilo ribu na nezakonit način, tvrdeći da se radi o prekršaju, dok oštećeni tvrde da su vidjeli da se u čunu osumnjičenih nalazi akumulator i pretvarač za struju, što ukazuje na iskazanu istrajnost ovog osumnjičenog da vrši ribolov na način koji je suprotan zakonu, a osim toga i beskurpuloznost osumnjičenog proizilazi iz navoda oštećenog V.S. da je osumnjičeni koristio isti na način podoban da tijelo oštećenog teško povrijedi i zdravlje teko naruši.

U odnosu na oba osumnjičena D.K i V.P. određen je pritvor po pritvorskom osnovu koji se tiče opasnosti ometanja postupka uticanjem na svjedoka I.K. očevica jednog dijela događaja, budući da isti poznaju ovog svjedoka, sa kojim su inače u rodbinskim vezama i znaju gdje boravi.