Crna hronika

BERANE: SVAĐA ZBOG PARKING MJESTA ESKALIRALA TEŠKIM TJELESNIM POVREDAMA MEĐU SUGRAĐANIMA, ZAKAZANO SUĐENJE!

Autor Mirela Ljumić Izvor CdM

Glavni pretres u predmetu protiv R.B. okrivljenog da je nanio teške tjelesne povrede oštećenom B.V. biće održan 24. aprila u Osnovnim sudu u Beranama. B.V. je naveo u prijavi da mu je sugrađanin nanio teške tjelesne povrede zbog parkinga.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

“Osnovno državno tužilaštvo u Beranama je 1. decembra 2023. godine Osnovnom sudu u Beranama podnijelo optužni predlog protiv okrivijenog R.B., zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda, koje je izvršeno na štetu oštećenog B.V. S tim u vezi, nadležni sud je u ovom predmetu zakazao glavni pretres za 24. april”, kazao je CdM-u portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama i državni tužilac Marko Bojović.

Kako se navodi u optužnom predlogu u koji je CdM imao uvid, R.B. je 30. oktobra nanio teške tjelesne povrede B.V. R.B. je stisnutom pesnicom dva puta udario B.V. u lice, te mu nanio povrede u razderine iznad desog oka, razderine kapka desnog oka i razderine u predjelu nosa praćene prelomim nosnih kostiju. Time je, kako se navodi, R.B. izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda, piše CdM.

Oštećeni B.V. je u izjavi u ODT-u naveo da je od udarca pao na beton i u trenutku izgubio svijest.

Kazao je da je nakon toga taksijem otišao u Bolnicu gdje mu je ukazana medicinska pomoć. B.V. je rekao da je sa R.B. bio u vrlo korektnim i dobrim odnosima, međutim, kada se vršila raspodjela parking mjesta ispred zgrade u kojoj žive, došlo je do sukoba, zato što je R.B., a kako to tvrdi oštećeni, bio nezadovoljan raspodjelom parking mjesta, jer je navodno htio bolje parking mjesto i zbog toga je počeo sukob, te da u posljednje vrijeme zbog toga nijesu ni govorili.