Crna hronika

ERAKOVIĆ: ŠUKOVIĆ DA OBJASNI DA LI JE ZNAO DA JE TADAŠNJI ČLAN ODBORA PRIPADNIK NARKOKARTELA

Autor Đina Radulović Izvor CdM

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu će na današnjoj sjednici donijeti odluku o kontrolnom saslušanju ministra pravde Andreja Milovića povodom preduzimanja službenih radnji u vezi južnokorejskog državljanina Do Kvona.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Vladislav Bojović iz DNP danas je kazao da je slučaj Do Kvon opterećenje za vladajuću većinu i za čitavu Crnu Goru,

“Pozivam članove odbora da uvaže prijedlog da se na saslušanje osim Milovića, pozovu i Vladimir Novović i Predrag Šuković”, poručio je Bojović.

On je kazao da bi na Odboru trebalo da budu saslušani ministar pravde Andrej Milović ali i GST Vladimir Novović, prenosi CDM.

Poslanik URA Filip Adžić kazao je da je saglasan da Novović trebalo da bude saslušan, ali smatra da dio kontrolnog saslušanja budu i Dritan Abazović i bivši ministar pravde Marko Kovač, kako bi se i od njih čulo šta imaju da kažu vezano za određene slučajeve.

Jevto Eraković iz DPS-a kazao je da će glasati za kontrolno salušanje.

“Ne treba ovu temu razvodnjavati. Dešavaju se nove afere, mislim na novu aferu gdje je akter Predrag Šuković koji je učestvovao u kreiranje rada ovog Odbora i miješao se u rad ovog Odbora sa jednim bivšim članom ovog Odbora, o čemu govori “Plava sveska”, istakao je Eraković.

On je dodao da Šuković treba da objasni da li je imao informacije i da li je znao da je tadašnji član Odbora pripadnik određenog narkokartela u Crnoj Gori, da li je imao ta saznanja i da li je uprkos tim saznanjima, da li svojevoljno ili organizovano, davao takve informacije i te informacije curile u javnost.

“Ono što mislim da treba ovaj odbor posebno da brine jeste da se u tim spisima nalaze imena ljudi koji su pripadnici savezničkih tajnih službi, koji nijesu boravili tajno u Crnoj Gori, nego su svoj identitet prijavili službama bezbjednosti, ali je neko tendenciozno te informacije saopštavao članovima Odbora za bezbjednost i odbranu. Odbor za bezbjednost je i te kako kompromitovan u prethodnom periodu. Neko je direktno uticao na odluke Odbora za bezbjednost i Skupštine Crne Gore. Vidimo kakva je bila uloga premijera u tehničkom mandatu i njegovih saradnika i ovo je sve ličilo na jedan privatizovan odbor i time treba da se bavimo”, kazao je Eraković, javlja CDM.

Tokom izlaganja, Eraković je pitao : koliko vam treba da zaboravite više taj 30. avgust?

“Sve kompromitacije, neuspjehe neko pokušava da svali na vlast prije 30. avgusta”, naveo je on.

Poslanik DPS-a tvrdi da je Odbor za bezbjednost kompromitovan.

Eraković je danas predložio ds se premijer Milojko Spajić sasluša jer je, kao je kazao, on jedan od direktnih aktera potencijalne afere Do Kvon.

Osim toga na sjednici će se razmatrati Izvještaj o radu Odbora za bezbjednost i odbranu za 2023. godinu, Plan parlamentarnog nadzora za 2024. godinu kao i tekuća pitanja.