Crna hronika

ZVICER: "SVI NAŠI ZATVORENICI I PORODICE IM GLASAJU ZA MILA. PAPIR IMAM VEĆ, JER SVAKI MJESEC IM SE PLAĆA."

Autor Ivona Ulićević Izvor Vijesti

Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, pred izbore 2020. godine prebrojavao je ljude koji su "na njihvoj strani" i poručio da će spisak plaćenih glasača DPS-a donijet lično Milu Đukanoviću.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Šef kavčana konstatuje da će Đukanoviću “usko biti” na izborima, jer su na suprotnoj strani - “Duško Knežević, Daka (Davidović), Amfilohije itd...”, prenose Vijesti.

Prepiske sa Radovanom Mujovićem i Mariom Miloševićem, koji mu takođe dostavljaju spiskove sigurnih glasača, prosleđuje Miloviću: 

“Ovo su sve 100 Srbi. Znaš koliko Mujo može ljudi skupiti. Željezara zverinjak. Ovo sve treba neko da organizuje... I samo da se to Milu ponese. Možemo mi to direkt Milu donijeti, da zovem Sašu Božovića i ti pođeš sa njim. Meni je par puta provukao - mogu li se izboriti sa ovima. Ovo mu je brat od tetke”, piše Zvicer.

"2.000 ako ne skupim i 1.000 odvučem da ne glasaju bez pare i dinara nemalo me", poručuje Zvicer, pišu Vijesti.

Radovan Mujović, zatvorenik, preko svog skrivenog nadimka "Bengal", poručuje da će "lako završit za određene zatvorenike i ljude iz svog komšiluka u Nikšiću, da glasaju za DPS, prenose Vijesti.

Zatim se poteže i tema "Protiv Boga", gdje Zviceru koji tada koristi nadimak "Born", Milošević prepričava razgovor sa Vidojem Stanišićem koji se krije iza nadimka "Profesor":

“Pita me Vidoje - brate, kako ćemo protiv boga? Reko’, napravićemo crkvu neđe kad pobijemo ove. Kaže - uz tebe sam”..., prenose Vijesti.