Crna hronika

ODLOŽENO SUĐENJE VESNI MEDENICI

Autor Anja Rašović Izvor RTCG

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i drugima odloženo je danas u Višem sudu u Podgorici na zahtjev jednog od advokata, koji nije mogao da prisustvuje glavnom pretresu iz zdravstvenih razloga, prenosi RTCG.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Prije odlaganja glavnog pretresa, odbrana okrivljenog Vojina Perunovića zatražila je od suda da mu ukine pritvor, odnosno da se do okončanja postupka brani sa slobode. Nakon kraće pauze, vijeće kojim predsjedava sutkinja Nada Rabrenović, prihvatilo je predlog odbrane i odlučilo da ukine pritvor Perunoviću.

Podsjetimo, Viši sud u Podgorici prošle godine je donio rješenje kojim spaja postupak formiran protiv Miloša i Vesne Medenice i drugih, sa postupkom koji je ranije formiran protiv Vojina Perunovića i Jovana Mikovića, okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje. Perunović i Miković su optuženi za formiranje kriminalne organizacije radi šverca cigareta iz Slobodne carinske zone Bar. Perunović je ranije kazao da nije znao da je ilegalno prevozio cigarete, piše portal RTCG.

Naredni glavni pretres zakazan je za 30. januar, potom za dan kasnije, za kada je planirano da okrivljeni nastave sa iznošenjem odbrane. Sud je dao još dva termina - 15. i 29. mart.