Crna hronika

BARANI NAKON DECENIJU DOČEKALI PRAVDU! RAČUN OPŠTINE BAR BIĆE UVEĆAN ZA SKORO 20 MILIONA EURA!

Autor Ivona Ulićević Izvor RTCG

"Potvrdu da su sredstva (glavnica duga i kamate) u iznosu od skoro 20 miliona eura već na računu Javnog izvršitelja i da će za nekoliko dana biti transferisana Opštini Bar dobio sam i od samog izvršitelja koji je godinama vodio ovaj postupak", kazao je Leković.

Izvor: Tviter

On napominje da se postupak vodio pred Javnim izvršiteljem Veselinom Šćepanovićem, a na osnovu pravosnažne i izvršne presude Osnovnog suda u Baru P.br.277/2013 od 28. juna 2013. godine, kojom je investitor odnosno kompanija "Sonuba Montenegro" DOO bila u obavezi da Opštini Bar isplati 9.345.710,05 eura, bez pripadajućih kamata.

Smatra da je ovo važan dan, istorijski dan za Bar i građane tog grada jer su, kako je kazao, nakon deceniju konačno dočekali pravdu i dobili ono što im po zakonu i pravosnažnoj presudi pripada.

"Čvrsto vjerujem da je snažan pritisak javnosti, koji je godinama vršen, a koji je naročito inteziviran posljednjih mjeseci kada su i institucije (SDT) počele da se bave slučajem Maljevika, te promjena političke i društvene klime u kojoj više nema nedodirljivih pojedinaca, uticali i snažno doprinijeli da se pravosnažna i izvršna presuda u slučaju Maljevika u konačnom izvrši, a Opština Bar naplati", kazao je poslanik Demokrata, prenosi RTCG.

Leković je čestitao Opštini Bar i građanima uz nadu da će sredstva koja su dobili biti korišćena transparentno i u njihovom najboljem interesu. On je izrazio nadu i da će se sada konačno krenuti sa realizacijom "Projekta Maljevik" koji se, kako je naveo u saopštenju, već 17 godina sa nestrpljenjem najavljuje i očekuje.