Crna hronika

OSVETA?! "Škaljarac" Darko izrešetan u Brazilu na isti način kao i Mrdak ispred zatvora! PO ISTOM RECEPTU UBIO BARANINA

Autor Đina Radulović Izvor Kurir

Darko Gajsler iz Pančeva, za kojim je Crna Gora tragala zbog sumnje da je likvidirao Andriju Mrdaka, ubijen po istom receptu kao i ovaj "kavčanin" 2014. ispred Spuža.

Izvor: Kurir/screenshot

Darko Geisler iz Pančeva, koji je, kako se sumnja, 5. januara oko 19.25 ubijen u naselju Embare u Santosu u Brazilu, nekada se prezivao Nedeljković i za njim je Crna Gora prije 10 godina raspisala međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je 25. decembra 2014. ispred ulaza u zatvor Spuž u Podgorici ubio Andriju Mrdaka, prijatelja ubijenog vođe barskog klana Amira Muše Osmanagića. Ime ubijenog Geisler, prema operativnim podacima policije, dovodilo se u vezu i s likvidacijom Vidaka Vorotovića 2012.

Izvor: Kurir/Likvidaciju snimile kamere/screenshot

 Lažna dokumenta

Naša policija identifikovala ga je posle ubistva Mrdaka, koji je u vrijeme zločina čekao da ode u posjetu bratu u zatvoru. Interesantno je da je kao i Geisler, kada je ubijen 5. januara, i Mrdak likvidiran naočigled supruge. Policija je tada identifikovala Geislera na osnovu DNK tragova pronađenih na mjestu zločina i od tada se ništa nije znalo o njemu. Navodno, važio je za bezbjedonosno interesantnu osobu blisku škaljarskom klanu.

,,Sumnjalo se da je odmah posle likvidacije Mrdaka, koji je bio najbolji prijatelj vođe barskog klana Armina Muše Osmanagića, pobjegao u jednu zapadnoevropsku zemlju, odakle je, vjerovatno zahvaljujući svojim saradnicima, uspio da pobjegne u Brazil. Skrivao se punu deceniju" - podseća naš izvor.

U vrijeme kada je ubijen, kod sebe je imao slovenački pasoš na ime Dejan Kovač (43). Napadač ga je najvjerovatnije neko vrijeme pratio i čekao ispred ulaza u zgradu u kojoj je živio u naselju Embare u Santosu. Do ulaza u zgradu se dovezao na biciklu, na kom je bio i njegov sin (4), a iza njih je na dvotočkašu bila i njegova supruga Brazilka (34).

Sigurnosne kamere snimile su kako mu napadač sa kapuljačom, maskom preko lica i rukavicama pritrčava i puca u trenutku kada je sišao s bicikla da otključa kapiju.

,,Ubica mu je ispalio šest hitaca u leđa, a potom pobjegao. U tom trenutku dijete je palo sa bicikle, a supruga je odmah pritrčala da pomogne djetetu, a potom i mužu. Hitna pomoć je brzo stigla na mjesto zločina, ali je Srbin izdahnuo na putu do bolnice", prenijeli su brazilski mediji.

Izvor: Kurir/mjeto zločina/screenshot

Komšije bračnog para ispričale su da su u stanu u luksuznom naselju živjeli oko četiri godine i da su se trudili da vode miran i povučen život.

Radio kao stolar

,,Muškarac je radio kao stolar. Njegova supruga je uglavnom odlazila u okolne prodavnice sa malim djetetom. On je rijetko ulazio u pekaru i sve što bi rekao na portugalskom bilo je "dobar dan" i "hvala" - ispričale su komšije.

Prema pisanju medija, njegova supruga još uvijek nije dala izjavu policiji, ali istražitelji sumnjaju da je motiv likvidacije osveta zbog života koji je vodio "prije dolaska u Brazil". Ne isključuju mogućnost ni da je riječ o nastavku obračuna krvavog rata kavačkog i škaljarskog klana, koji je počeo prije 10 godina.

,,Ono što se desilo u njegovom prethodnom životu, ne tiče me se. Moj sin je izgubio oca. Znam samo kakav je bio dok smo živjeli kao porodica", kratko je rekla supruga ubijenog Gajslera za medije iz te države.