Crna hronika

OVO JE SRBIN UBIJEN U BRAZILU! KAMERE SNIMILE BRUTALNU LIKVIDACIJU ŠKALJARCA: Tražili ga zbog ubistva u Crnoj Gori

Autor Balša Janković Izvor Kurir

Darko Geisler iz Pančeva koji je, kako se sumnja, 5. januara ubijen u naselju Embare u Santosu u Brazilu, nekada se prezivao Nedeljković i sumnjiči se da je ubio Andriju Mrdaka 25. decembra 2014. ispred ulaza u zatvor Spuž.

Izvor: screenshot

Naša policija identifikovala ga je tada na osnovu DNK tragova pronađenih na mjestu zločina i od tada se tragalo za njim. Navodno, važio je za bezbjednosno interesantnu osobu blisku "škaljarskom klanu".

Izvor: screenshot

,,Sumnjalo se da je odmah posle likvidacije Mrdaka, koji je bio najbolji prijatelj vođe "barskog klana" Armina Muše Osmanagića, pobjegao u jednu zapadnoevropsku zemlju. Uspješno se skrivao punu deceniju'' podsjeća sagovornik Kurira.

Inače, Mrdak je ubijen kada je došao u posjetu bratu koji je bio u zatvoru, i kao i Geisler, u trenutku likvidacije bio je u društvu supruge.

Podsjetimo, muškarac koji je ubijen u Brazilu 5. januara kod sebe je imao slovenačka dokumenta na ime Dejan Kovač (43).

Sigurnosne kamere snimile su Pančevca kako ispred kapije zgrade u kojoj je živio sa suprugom i četvorogodišnjim sinom silazi sa bicikle, na kojoj je i njegovo dijete i pokušava da otvori vrata. Ubica, koji ga je najvjerovatnije čekao, tada istrčava iz bijelog automobila, dotrčava do Darka Geislera i u njega ispaljuje šest hitaca.

 ,,U trenutku kada je ubica pucao u njega, dijete je palo sa bicikle, a sve se dogodilo i naočigled supruge. Policija je na mjestu zločina pronašla tri čaure - prenose brazilski mediji.

Inače, kako su naveli, ubica je na rukama imao rukavice i masku na licu, kako ne bi ostavio tragove.

Čim je žrtva pala na zemlju, ubica je počeo da bježi. Policija vodi istragu, ali supruga ubijenog još uvek nije saslušana jer je u stanju šoka'' objavili su mediji.

Komšije su ispričale da su ubijeni i njegova supruga vodili miran život, i da je on navodno radio kao stolar.

,,Dolazio je povremeno u pekaru, ali najviše što je na portugalskom rekao je "hvala" i "dobar dan"  ispričala je radnica u obližnjoj pekari.