Crna hronika

ABAZOVIĆ DANAS PRED TUŽILAŠTVOM O SLUČAJU "TUNEL"

Autor Anja Rašović Izvor Vijesti

"Imam saznanja, operativna saznanja ko bi mogao da bude glavni osumnjičeni u slučaju Tunel, šta je bila namjera, koja se nije ostvarila, to je možda pozitivno u svemu tome", rekao je ranije Abazović

Izvor: Vlada Crne Gore/Rade Koprivica

Bivši premijer i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog izjave da ima operativnu informaciju ko je glavni osumnjičeni i šta je bio namjera kopanja tunela i obijanja depoa Višeg suda, pišu Vijesti.

"Dao sam iskaz u svojstvu svjedoka. Iznio sam operativne podatke koje sam imao dok sam obavljao funkciju premijera. Ne mogu da govorim o detaljima", rekoa je Abazović nakon ssaslušanja.

On je gostujući na RTCG krajem decembra rekao da "zna više nego dovoljno".

"Imam saznanja, operativna saznanja ko bi mogao da bude glavni osumnjičeni u, operativna saznanja u slučaju Tunel, šta je bila namjera, koja se nije ostvarila, to je možda pozitivno u svemu tome", rekao je tada Abazović.

Četiri mjeseca kasnije od kopanja tunea i dalje je mnogo nepoznanica. Još nije utvrđeno šta je bio motiv provale, ko je nalogodavac i da li su imali pomoć iznutra, prenosi portal Vijesti.

Identifikovani su kopači, kao i njihovi pomagači. Zbog sumnje da su kopali tunel sumnjiče se državljani Srbije Veljko i Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić, koji je uhapšen na aerodromu u Stokholmu, dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd.

Zbog sumnje da su umiješani u ovaj kriminalni poduhvat uhapšeni su Predrag Mirotić i Katarina Baćović, Ivica Piperović, Nikola Milačić i Marijan Vuljaj.

Nezapamćeni skandal koji je došao i do svjetskih medija, nije doveo do ostavke nekog od čelnih ljudi u crnogorskom bezbjednosnom sistemu. U međuvremenu je odlukom Abazovićeve Vlade zakopan tunel, koji je otkriven pukom srećom, pišu Vijesti.