Crna hronika

ALBANSKI POLICAJCI PRIJE ROKA PREDALI IZVJEŠTAJE O KORIŠĆENJU "SKAJ" APLIKACIJE

Autor Anja Rašović Izvor RTCG

Albanski policajci predali su prije roka izvještaje o tome da li su koristili aplikacije „Skaj” i „Enrpečt“. Izvori TV Klan njuz kažu da niko iz cijele strukture policije nije priznao da je koristio aplikacije povezane sa kriminalnim grupama, piše CdM.

Izvor: MONDO/Nkoleta Vukčević

Albansko tužilaštvo sprovodi istrage na osnovu podataka dobijenih od EUROPOL-a kako bi identifikovao policajce koji su imali kontakt sa svijetom kriminala preko komunikacionih aplikacija „Skaj” i “Enročet”. Rok za dostavljanje bio je 5. januar, a svi obrasci će biti podvrgnuti kompletnoj analizi.

I dok albansko tužilaštvo intenzivno radi na razotkrivanju veza policijskih službenika sa tužilaštvom, crnogorska istraga još traje.

Nakon što je Libertas 3. maja počeo da objavljuje navode iz izvještaja Europola, novoizabrani glavni specijalni tužilac, Vladimir Novović, formirao je novi predmet koji je 18. jula rezultirao hapšenjem policajca Petra Lazovića i nalogom za hapšenje njegovog kolege Ljuba Milovića, koji je u bjekstvu, prenosi portal CdM.

Policajci Ljubo Milović i Petar Lazović duboko su involvirani u kriminalnu aktivnost krijumčarenja cigareta, piše u izvještaju Europola koji je 16. jula 2021. godine dostavljen crnogorskom Specijalnom državnom tužilaštvu, u koji je Libertas imao uvid. Europol je crnogorskom Specijalnom tužilaštvu napisao u izvještaju da su 2. februara 2021. godine SKY korisnici Petar Lazović i Ljubo Milović kreirali čet grupu sa korisnikom Tot i da je ta čet grupa “kreirana isključivo u kriminalne svrhe krijumčarenja cigareta“.