Crna hronika

BEVENJA I VUČINIĆ PUŠTENI NA SLOBODU!

Autor Ivona Ulićević Izvor Vijesti

Apelacioni sud danas je pustio na slobodu Marijana Bevenju i Marka Vučinića, navodne pripadnike kriminalne grupe Miloša Medenice i istovremeno im zabranio da napuštaju mjesto prebivališta.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Odluku su donijeli prihvatajući žalbe branilaca Bevenje, advokata Miroja Jovanovića i Miljana Kneževića, i pravnog zastupnika Vučinića, advokata Miloša Vuksanovića.

Vijesti su nedavno objavile da je Ustavni sud dva puta je utvrdio da je Marijanu Bevenji odlukom o produženju pritvora povrijeđeno pravo na slobodu, a da je Apelacioni sud za 11 sedmica donio 12 ukidnih rješenja, ali da je uprkos tome taj optuženi ostajao u Istražnom zatvoru.

Jedan od njegovih branilaca, advokat Miroje Jovanović, tada je kazao “Vijestima” da Viši sud uprkos 14 ukidnih rješenja, donosi iste odluke: “I to zbog činjenice da posjeduje stan u Beogradu i srbijansku ličnu kartu za strance, koju je sam predao istražiteljima”, prenose Vijesti.

Bevenja je uhapšen u aprilu 2022. godine zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koju je formirao Miloš Medenica, a koja se bavila krijumčarenjem cigareta. Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv Miloša i njegove majke Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića, Gorana Jovanovića i “Kopad Company” iz Nikšića...

Terete ih za krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije. produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprječavanje dokazivanja.