Crna hronika

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV IVANOVIĆA, VUKČEVIĆA, MUGOŠE I RADULOVIĆA!

Autor Ivona Ulićević Izvor Vijesti

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu u predmetu nezakonitih kredita iz Abu Dabi fonda protiv bivših ministara poljoprivrede Petra Ivanovića i Budimira Mugoše.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić

Na optužnici su i bivši direktor Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević, kao i Blagota Radulović, bivši direktor Direktorata za plaćanje u Ministarstvu poljoprivrede.

"Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična diela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv okrivljenih bivših ministara poljoprivrede i ruralnog razvoja i bivšeg direktora Direktorata za IPARD plaćanie u tadašnjem Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja - P. I, B.M. i B.R., zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, prilikom dodjele sredstava iz kredita Razvojnog fonda Abu Dabija, u periodu od 2015. do 2017. godine", kazao je Vijestima portparol SDT-a, tužilac Vukas Radonjić, prenose Vijesti.

On je objasnio da je optužnica podignuta i protiv bivšeg direktora Investiciono razvojnog fonda Crne Gore, kojeg terete za nesavjestan rad u službi.

"I protiv okrivljenog procjenitelja M.A., za krivično djelo zloupotreba procjene".

"...Jer postoji osnovana sumnja da su svojim postupanjem pribavili korist privrednom drustvu 'IMGradina' DOO Rožaje, a teško povrijedili prava i nanijeli štetu Ministarstvu poljoprivrde i ruralnog razvoja u postupku namirenja potraživanja iz Ugovora o kreditu iz datog kolaterala", kazao je Radonjić, pišu Vijesti.

Tužilac ističe da je obustavljena istraga u odnosu na okrivljena pravna lica "Vektra-Jakic", "Milkraft Leche", "HM Durmitor", "EKO-PER", "IMGradina", kao i na odgovorna lica u tim firmama - Dragana Brkovića, Krsta Kneževića, Vladimira Kujundžića, Džemala Škrijelja i Ljuba Perišića...