Crna hronika

MILOŠ MEDENICA, SIN VESNE MEDENICE, OSTAJE U ZATVORU!

Autor Ivona Ulićević Izvor RTCG

Apelacioni sud Crne Gore odbio je danas kao neosnovanu žalbu branilaca Miloša Medenice, pa će sin bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice ostati u pritvoru.

Izvor: MONDO/Anđela Pešić

"Navedenim rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je kao neosnovan predlog branioca okrivljenog Medenica Miloša za ukidanje pritvora uz davanje jemstva na ukupan iznos od 788.800,00 eura, koji se sastoji u uspostavljanju hipoteke na nepokretnostima okrivljenog i njegovih srodnika. Odlučujući o žalbi branioca okrivljenog, ovaj sud je prihvatio razloge koji su dati u prvostepenom rješenju da ponudjeno jemstvo u konkretnom slučaju ne predstavlja dovoljnu garanciju za obezbjedjenje prisustva okrivljenog na glavnom pretresu i nesmetano vodjenje krivičnog postupka. Ovo između ostalog i iz razloga što je u pogledu dijela jemstva u odnosu na određene davaoce jemstva pokrenuta finansijska istraga, a preostala vrijednost ponuđenog jemstva koje nije obuhvaćeno finansijskom istragom nije dovoljna garancija za obezbjeđenje prisustva okrivljenog na glavnom pretresu", navedeno je iz Apelacionog suda.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić, prenosi RTCG.

Predmet protiv Medenice i drugih spojen je sa postupkom protiv Vojina Perunovića i Jovana Mikovića, okrivljenih za stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje.